HDP İmralı Heyeti, Antep'teki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Heyet Üyesi Sırrı Süreyya Önder, Antep'te katledilenlerin ailelerine başsağlığı diledi. "Son yılların özeti bir katliamlar kronolojisi olarak geçti" diyen Önder, KCK'nin bu açıklamasının bu nedenle bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara katliamının olduğu gün de KCK deklarasyonunun yayınlandığını hatırlatan Önder, "Aynı şekilde Antep katliamı oldu. Bu açıklamayı takip eden 5. saat içinde bu yaklaşım boşa çıkartılmak isteniyor" dedi. Önderi'in açıklamaları şöyle:

Öcalan müzakere sürecinde darbe mekaniğini bütün yönleriyle analiz etmiş ve devlete işaret etmişti. Darbeyle hesaplaşabilmek için özellik diyalog sürecini çatışmaya çeviren sürece iyi bakmak gerekiyor. Yaşanan katliamlar darbe girişimine zemin hazırlandığının göstergesiydi. HDP’nin darbe sürecinin ardından dışarıda bırakılması bir halka biz tek tipçi söylemlerimize devam edeceğiz mesajı vermek içindi.

Hükümet sözcüsü, başımıza ne geldiyse Suriye politikasından dolayı geldi, diyor. E günaydın!

Yeni bir çözüm süreci başlayacaksa bütün kesimlere büyük bir görev düşüyor. Kendimizi de dahil ederek söylüyoruz bunu. İmralı heyeti olarak çözüme katkı sunacağımızı belirtiyoruz. Ancak bu sadece bizim ya da Kürt halkının meselesi değil bu ülkenin bütün yurtaşlarının meselesidir. Dolayısıyla sorumluluk hepimizindir. Bugünden itibaren kimse bir devlet kararı beklemeden çözüme ilişkin çağrımıza dair neler yapabileceğini tartışmaya başlamalı, tüm demokrasi güçleri seferlik halinde olmalıdır. Çözüme katkı sağlayacağımızı yeniden belirtiyoruz. Ancak bu sadece bizim değil, AKP'li, MHP'li, CHP'li, herkesin meselesidir.


15 Temmuz'da gördük ki darbeciler İmralı'da kaosu tetikleme peşindedir. Hükümet'in İmralı'ya olan yaklaşımı ayırt edicidir. Öcalan’ın güvenlik, çalışma ve özgürlük koşullarına dair iyileştirmelerin barışa hizmet edeceğini yakın tarihimizden görebiliriz.

Böyle bir süreçte Meclis'in tatilde olması kabul edilebilir mi? Silahların susması için ciddi bir beklenti var.

Herkes barışı hep birlikte kurma tutumunda olmalıdır. Biz KCK'nin çağrısının önemle ele alınmasından yanayız.

Tüm kanallarda bizi konuşuyorlar, biz yokuz! Bizi geçtim, hiç mi aklınıza Antep'teki düğün sahibini aramak gelmedi?

Kaynak: Birgun.net