Birleşik Haziran Hareketi, Antalya’da gözaltına alınan Haziran Genel Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen’in serbest bırakılmasını istedi.

Birleşik Haziran Hareketi Genel Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen, bu sabah Antalya’da ‘FETÖ Soruşturması’ kapsamında gözaltına alındı.

Sosyalist kimliğiyle bilinen, yıllardır Cemaat-AKP ortaklığına karşı mücadele eden Ergen’in gözaltına alınmasına ilişkin Haziran’dan bir açıklama yapıldı.

“Bir yerlerde FETÖ’cü aranacaksa AKP içinde aranmalıdır. Suçlu olan AKP’dir! FETÖ soruşturması AKP içinde yapılmalıdır!” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

ZEYNEL ABİDİN ERGEN HAZİRANCIDIR! SUÇLU ARANACAKSA AKP İÇİNDE ARANMALIDIR!

Birleşik HAZİRAN Hareketi Genel Yürütme Kurulu Üyemiz Zeynel Abidin Ergen, bu sabah Antalya’da ‘FETÖ Soruşturması’ kapsamında göz altına alındı.

Zeynel Abidin Ergen Hazirancıdır, devrimcidir, sosyalisttir. Onu göz altına alanlar dahil, bunu cümle alem bilir!

Cümle alem FETÖ’cülerin nerede olduğunu, nerede aranması gerektiğini de iyi bilir! Cemaat için ‘ne istediler de vermedik’ diyen Erdoğan ve AKP iktidarı bugün mücadele ettiğini söylediği FETÖ’nün en büyük ortağıdır.

Arsaları parsel parsel Cemaate peş keş çeken Belediye Başkanları, Cemaat organizasyonlarında Fethullah Gülen’e övgüler düzmek için sıraya girenler bellidir. Cemaat, kumpasla hileyle insanları cezaevine gönderirken, çaldıkları sınav sorularıyla milyonlarca gencin geleceğini elinden alırken yanında kimler vardı, bilinir.

AKP, Cemaatle birlikte suç işlerken Zeynel Abidin Ergen tüm bunlara karşı mücadele ediyordu. Suçlu olanların suçlarını örtmek için, ilerici, devrimci, demokrat insanları hedef haline getirmesi karşısında susmayacağız.

Bizim yalanı, riyayı ilke edinmiş olanlarla işimiz olmaz.Sözümüzü dosdoğru, karşımızdakinin gözünün içine baka baka söyleriz. Arkadan dolanmayız. Bizim kitabımızda dün ak dediğimize bugün kara demek yoktur. Siyasal İslamcı bir çeteyle bir devrimcinin isminin yan yana anılmasını zul, hakaret sayarız.

Biz Zeyneli tanırız. Hayatını adadığı dünya görüşünü biliriz, kefiliz.

Biz AKP’yi de tanırız. İktidarını nasıl bir yalan mekanizması üzerine kurduğunu da biliriz.

Üstüne basa basa tekrar söylüyoruz: Zeynel Abidin Ergen sosyalisttir, Hazirancıdır.

AKP, Siyasal İslamcı bir partidir. Bir yerlerde FETÖ’cü aranacaksa AKP içinde aranmalıdır.

Suçlu olan AKP’dir! FETÖ soruşturması AKP içinde yapılmalıdır!

Zeynel Abidin Ergen’i soruşturma hakkınız da meşruiyetiniz de yoktur!

Derhal serbest bırakılmalıdır!

Birleşik HAZİRAN Hareketi

Kaynak: Birgun.net