HABER MERKEZİ

Mersin'de Birleşik Haziran Hareketi'nin Laiklik bildirisini dağıttığı için evi basılarak gözaltına alınan ve savcılık tarafından 'tutuklanma talebi'yle mahkemeye sevk edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi Üyesi Oktay Canpolat serbest bırakıldı.

4 gündür Mersin Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutulan Oktay Canpolat bugün adliye binasına getirilmiş ve Canpolat'ın Adliye'ye getirildiği sırada ellerinin kelepçelenerek ağzının kapatıldığı görülmüştü.

ÖDP ve HAZİRAN üyesi Canpolat, Mahir Çayan kitabından TEM'e sevk edildi

Laiklik bildirisi dağıtımında yaptığı konuşmadan dolayı gözaltına alındığı söylenen Canpolat, daha sonra evinde bulunan Mahir Çayan kitabı ve Devrimci Yol Savunma adlı kitaplar gerekçe gösterilerek Terörle Mücadele'ye sevk edilmişti.

Bugün öğle saatlerinde Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesi alınan Canpolat'a 'THKP/C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi) (DEV-GENÇ) terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak ve örgütün propagandasını yapmak' suçlamalarının yöneltildiği bildirildi.

ÖDP eski İl Başkanı Canpolat’ın evine ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ baskını

Canpolat ifadesinde, kendisine isnat edilen suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Mersin eski İl Başkanı ve Birleşik Haziran Hareketi Mezitli Yürütmesi üyesi Oktay Canpolat 3 Ekim 2016'da evi basılarak gözaltına alınmış, arama emri gösterilmeden Canpolat'ın evi aranmış, evdeki kitap ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Kaynak: Birgun.net