Antep'te 30 kişinin yaşamını yitirmesi ve 94 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan canlı bomba saldırısı sonrası Birleşik Haziran Hareketi bir açıklama yayınladı.

"İnsanlığın tüm güzel değerlerini hedef alan caniler sürüsü bu gece insanlığın gelecek tahayyülünün, neşesinin ve mutluluğunun paylaşıldığı en güzel ana saldırdılar" diyen HAZİRAN açıklamaya şöyle devam etti:

"Umudu, yaşama sevincini ölümle teslim almaya çalışan bu karanlık zihniyet, tarih boyuncu hep yenilmeye mahkum olmuştur; bir kez daha yenileceğine olan inancımız tamdır.

Katliam, bağıra bağıra geldi. Devletin 10 Ekim’le ilgili hazırladığı iddianamede, IŞİD’in kürt düğünlerini kana bulamak için “Emir”lerinden izin istediği bilgisi yer almıştı. Eli kanlı katiller, emri gecikmeli olarak da olsa yerine getirdiler.

Antep'te düğüne saldırı: 30 ölü, 94 yaralı

Bu katliam, daha öncekiler gibi Suriye yangınının parçasıdır. Ülkemizi cihatçılarla kol kola Suriye savaşının parçası haline getiren AKP iktidarı, daha öncekiler gibi bu katliamın da sorumlusudur.

Gaziantep, AKP’nin bilgisi dahilinde, göz göre göre IŞİD’in Türkiye’deki merkez üssü haline getirildi. IŞİD çeteleri Gaziantep’de devlet desteğiyle, aleni biçimde örgütlendi, mahallelerde hakimiyet kurdu.

Paris katliamı sonrasında Gaziantep’de kutlama yapan IŞİD’e göz yumanlar, bu ülkeye ve halka karşı işledikleri suçlarının hesabını verecektir.

Suriye ve ülkemizde dökülen her damla kanda AKP ile birlikte ABD emperyalizminin de sorumluluğu vardır. Suriye’yi etnik ve mezhepsel temelde parçalayan, iç savaşı kışkırtan ABD emperyalizmi bölgemizden ve ülkemizden defedilmediği sürece de bu kan akmaya devam edecektir.

Öfkemizin ve acımızın içinde vakur durarak, her şeye rağmen memleketimizin özgür ve aydınlık geleceğini savunmaya devam edeceğiz. Neşeyi, umudu ve hayatı çoğaltmak için omuz omuza vereceğiz.

Kaybettiğimiz insanlarımızı sevgiyle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Birgun.net