Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından bazı okullara öğrencileri seçmeli derslerde özellikle din dersine yönlendirmeleri yönünde yazı gönderildiği kamuoyuna yansımıştı. Bu durum karşısında Birleşik Haziran Hareketi bir bildiri yayınladı.

Önümüzdeki yıl öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili öğrenci ve velileri bilgilendirmek için yayınlanan bildiride, ‘başka dersler ve başka hayatlar da var’ denildi.

Öğrencilere, yeteneklerini açığa çıkarabilecekleri dersleri seçmeleri tavsiye edilen bildiride, velilere de gerici kuşatma ve ideolojik saldırılara karşı birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

Haziran Hareketi’nin yayınladığı bildiride tam olarak şöyle denildi:

BAŞKA DERSLER, BAŞKA HAYATLAR DA VAR!

Sevgili Öğrenciler;

Başka dersler de var!

"Hz. Muhammed'in Hayatı", "Kuran-ı Kerim ve Osmanlıca" gibi sana dayatılan dersleri seçmek zorunda değilsin.

Bu senin hayatın! Senin yerine başkalarının karar vermesine, hayatını yönlendirmesine izin verme!

Seni tamamlayan; yeteneklerini açığa çıkaracak, özgür düşünceli bir yetişkin olmana katkı verecek sanat, bilim, spor, dil derslerini tercih et!

Kendini ve senden sonra gelecek kardeşlerini geleceksiz bırakma! Boyun eğme!


Sevgili Veliler;

Milli Eğitim İl Ve İlçe Müdürlükleri, AKP'nin görevli kadroları gibi çalışan okul müdürleri sizleri dinsel içerikli dersleri seçmeye zorlayarak suç işliyor.

"Çocuğumuz yalnız kalacak, hedef durumuna getirilerek ötekileştirilecek, eğitim hayatı karartılacak" gibi kaygılarla dayatılana teslim olmayın!

Böyle böyle birikiyor yalnızlık, böyle böyle birikiyor dinsel tahakküm.

Her gün bir yenisi eklenen bu gerici kuşatmaya, okullarımızın ibadethaneye dönüştürülmesine, dinsel değerler merkezli bu ideolojik saldırıya gelin hep birlikte karşı duralım.

Çocuklarımızın özgürce keşfedecekleri "başka hayatlar" için gelin, laik, bilimsel eğitim mücadelesini birlikte yükseltelim!

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ

Kaynak: Birgun.net