Hayat TV, Sabah gazetesinin internet sitesindeki bir haberde "yarın dinine batsın iktidarınız" diyen yurttaşı provokatör ilan ederek kanala hakaretler yağdırmasına tepki gösterdi.

Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı sonrası Hayat TV canlı yayınında bir yaralı yakını "yerin dibine batsın paranız, iktidarınız, başkanlığınız” diyerek isyanını dile getirmişti.

Sabah Gazetesi ise konuyu "uydurma canlı yayın” olarak tanımladı ve "Olaydan hemen sonra, acılar henüz tazeyken haber kanallarının hiçbirinde yer almadığını ancak nedense Hayat TV gibi adı sanı duyulmamış bir kanalda yayınlandığı” ifadelerini kullandı.

Hayat TV, Sabah'ın haberi üzerine "Adı sanı belli olan Sabah Gazetesine yanıtımızdır…" başlığıyla şu açıklamayı paylaştı:

"Uydurma Canlı Yayın gibi bir kavram üretme, üstelik ara başlık yapma üstün yeteneğini bir kenara bırakalım. Yayınımız, katliamın hemen ardından 3G ile olay yeri ve hastanenin önünden yapılmıştır. Böyle bir yayının, hastane önüne insanları toparlayarak “uydurma” yapılması mümkün değildir. Ancak “Kabataş yalanı” başta olmak üzere yaptığı haberlerle “gazeteciliği” tescillenmiş bir gazetenin bu konuda iddialı olması da normal. Bu, sizinki gibi photoshoplu, çarpıtma ve yalana dayalı bir “haber” değil, üzerinde oynama yapılması mümkün olmayan anlık canlı yayın görüntüleridir!

Halkın isyanının “haber kanallarının hiçbirinde yer almaması” vurgusu özellikle yapılmıştır. İşte bu doğru! Holding televizyonları, yandaşından ‘muhalifine’ halkın acısı ve öfkesini yansıtmamak için özel bir çaba içerisinde oldular. Ancak bu öfkeyi, isyanı, tepkiyi görmek için orada, hastane önünde bulunmak yeterlidir. Hayat Tv oradaydı, katliamda yaşamını yitirenlerin ve yakınlarının yanındaydı. Ve orada olmaya da devam edecektir.

Sabah Gazetesi, Hayat Televizyonu için “adı sanı duyulmamış bir kanal” ibaresini kullanmış. Ekonomik olanaklarımız, arsaların parsellenmesinden, rüşvetten ya da ‘havuz’dan gelmiyor. Bunun teknik sıkıntılarını da yaşıyoruz. Ancak adımızı; işten atılan, hakkını arayan, düşük ücret ve sömürüye maruz kalan işçilere, Gezi’de kentine ve ülkesine sahip çıkanlara, ısrarla barış ve demokrasi talep edenlere, son olarak da ek zam için mücadele eden metal işçilerine sorabilirsiniz. Bunlar sizin ve sizin gibilerin görmediği, asla görmeyeceği kesimler ki, Hayat Televizyonun varlık sebebi budur. Ayrıca, adımızın rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlıkla anılmasından çok daha onurludur!

Hayat Televizyonu"

Kaynak: Birgun.net