HÜSEYİN ŞİMŞEK
[email protected]


AKP, yandaş medyayı kayırmalarına sağlık sistemini de dahil etti. Yeniden Sağlık Bakanlığı’na getirilen Recep Akdağ’ın ilk icraatı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bir yazı göndererek, önünden 500 kişinin geçtiği televizyonların bilgilerinin iletilmesini istemek oldu. Daha önceden 11 yıl Sağlık Bakanlığı yapan Recep Akdağ, 2013 yılında yapılan kabine revizyonuyla görevden alınmasından yaklaşık 3,5 yıl sonra yine aynı göreve getirildi.

Akdağ’ın ilk icraatı akıllara hastanelerde izlenen kanalların kontrol altına alınmak istendiğini getirdi. Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Abdulvahit Sözüer imzası ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne gönderilen yazıda, “Önünden minimum 500 kişinin geçtiği televizyonlara ait bilgiler” soruldu.

Poliklinik, acil servis, ameliyathane

Sözüer imzalı yazıda, Sağlık Bakanı Akdağ’ın talimatları doğrultusunda poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım servisi, diyaliz bölümü, acil servis bekleme alanları, otopark gibi yerlerde bulunan televizyonlara ait bilgilerinin “özenle” Merkezi Satın Alma Bölümü’nün e-posta adresine gönderilmesi talep edildi.

Yandaş medyaya destek

Konuyu değerlendiren uzmanlar, hastanelerde AKP’nin yayın organı gibi çalışan TRT ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen A Haber kanallarının açık olduğunu ifade ederek, “Bu yazı ile hastanelerde yandaş medyanın desteklendiği açık seçik ortadadır” şeklinde tepti gösterdi. Uzmanlarca, Kamu Genel Sekreterliği’ne verilecek yanıtların ardından hangi kanalın izlenmesi gerektiğine ilişkin bir tebliğ yazısı gider mi kaygısı taşındığı belirtildi ve istenen bilgilerde “minimum 500 kişinin önünden geçmesi” sınırı belirlendiği kamu spotu yayını amaçlı olmayacağı ifade edildi.

Kaynak: Birgun.net