Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Tekirdağ’da düzenlenen Halk Oyunları yarışmasının birincisi Artvin’i temsil eden Tütüncüler Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Ekip, önceki gün Artvin halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Takımın antrenörü Onur Dede, “Desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz onurlu Artvin halkına teşekkür ederim” dedi.

25 takım katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın ilk günü Süleymanpaşa’da gerçekleşti. Amfi tiyatroda yapılan ve yurttaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmaya Tekirdağ, Van, Artvin, Adana, Ankara, Adıyaman, Antep, Kayseri, Iğdır, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Denizli, Amasya, Aydın, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Antalya, Mersin ve İzmir illerinden 25 takım katılarak performans sergiledi.

Sevgi ve barış sloganı

“Halk Oyunları Sevgi ve Barışın Mayasıdır” sloganıyla düzenlenen yarışmanın Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde, Ankara Yenimahalle Belediyesi Tubil Gençlik Spor Kulübü üçüncü, Muğla Ortakent Yahşi Spor Kulübü ikinci ve Artvin Tütüncüler Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak birinci olan ekibe ödülünü vererek tebrik etti. Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm ekipler, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartı ile kamuoyuna barış mesajı verdi.

Halka teşekkür

Yarışmada birinci olan Artvin ekibi ise ilde büyük bir coşkuyla karşılandı. Halitpaşa Kavşağı’na gelen ekip Artvin Valisi Muhterem İnce, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den madalya ve hediyelerini aldıktan sonra gösteri yaptı.

Sosyal medyada duygularını paylaşan ekibin antrenörü Onur Dede ise “Çocuklarını bizlere emanet ederken bir dakika bile düşünmeyen çok kıymetli velilerimize ve desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz onurlu Artvin halkına teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Birgun.net