BirGün ANKARA

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri, Ankara'da Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Konferans Salonu'nda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Halit Çelenk anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan buluşmada, Devlet Opera ve Bale sanatçısı Tuncer Tercan, Ruhi Su türkülerini seslendirdi.

Konserden sonra ‘’adalet emekçisi’’ Halit Çelenk'in yaşamı ve ölene kadar vazgeçmediği mücadelesini anlatan belgesel gösterildi.

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Tuğlu Olpak'ın yaptığı açılış konuşmasından sonra Türkiye Barolar Birliği Başkan vekili Berra Besler bir konuşma yaptı.

KORKUT BORATAV'IN ELİNDEN

Seçici ve düzenleyici kurul üyesi Avukat Özlem Şen Abay’ın sahipleri ve gerekçelerini açıklamasından sonra ödüller sunuldu.

Cangül Örnek’in “Türkiye’nin Soğuk Savaş Düşünce Hayatı – Anti Komünizm ve Amerikan Etkisi” kitabı, Halit Çelenk Hukuk Ödülü'ne layık görüldü. Örnek'e ödülü, Prof.Dr.Korkut Boratav tarafından takdim edildi.

Can Yavuz’un “Hukuk Eğitimi ve Öğretimi” adlı araştırmasına, Emine Behiye Karakitapoğlu / “Public Participationin EIA Process of Small Hydro Power Plants (HES) in Turkey” adlı yüksek lisans tezine, Eda Aslı Şeran/ “Augusto Boal’in ‘Yasama Tiyatrosu’ Yönteminin Hukuka ve Demokratikleşmeye Etkisi” isimli yüksek lisans tezine de teşvik ödülü verildi.

Ödüllerin ardından kapanış ve teşekkür konuşmasını, Halit Çelenk'in kızı Serpil Çelenk Güvenç yaptı. Güvenç, babasının bugün yaşananları yıllar öncesinden gördüğünü belirterek, yazılarından örnekler aktardı. Gerici yapılanmaya karşı direnmenin önemine dikkati çeken Güvenç, ‘’Boyun eğmemeliyiz’’ dedi.

Kaynak: Birgun.net