Deneyimli gazeteci-yazar Hakkı Devrim, Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığında defnedildi.

Törenda taziyeleri Devrim'in çocukları Serdar Devrim ve Zeynep Çağlıyor ile torunları Brigitte Devrim ve Can Devrim kabul etti. Cenazeye CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç, Sanatçılar Ali Poyrazoğlu, Mehmet Aslantuğ ve Okan Bayülgen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

"Hem hocam hem babamdı"
​Babasının yatağında çocuklarının yanında çok fazla ağrı çekmeden huzur içinde vefat ettiğini ve buna şükrettiklerini söyleyen Serdar Devrim, "Sizin ağabeyinizdi, benim de hem ağabeyim hem hocam hem babamdı. Bu acılı günümde yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"Annemle kavuştular"
Babası Hakkı Devrim'i olağanüstü bir baba olarak tanımlayan Zeynep Çağlıyor da, "Bizim hep çok ürktüğümüz, kendimizi beğendirmek istediğimiz hem de sonsuza kadar güvendiğimiz, sırtımızı dayadığımız çok özel bir babaydı. Anneme kavuştu. 8 senedir anneme kavuşma derdindeydi. Şimdi kavuştular" diye konuştu.

Hakkı Devrim'in sadece dil konusundaki hassasiyeti ile değil, ahlaki duruşu, siyasi duruşu, en tartışmalı konulara net yaklaşımıyla hatırlanacağını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, " Yavaş yavaş anlıyorum ki bunlar benim eski mesleğimde önemli meziyetmiş "dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Hakkı Devrim için "Her alanda kibarlığıyla, sevimli kişiliğiyle hepimizin gönlüne taht kurmuş bir şahsiyetti. Mesleki olarak herşeyin kirlendiği, gazeteciliğin de kirlendiği bir dönemde, kirlenmeden mesleğini bitiren önemli isimlerden bir tanesiydi" diye konuştu.

Hakkı Devrim için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.Ardından da helallik alındı. Devrim Kilyos'taki aile kabristanında defnedildi.

Kaynak: Birgun.net