Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler sürüyor. Karara tepki gösteren STK'lar ve Hakkari İl Kalsın Komisyonu'nun Ankara'daki eylemleri sürerken, Hakkari'de aralarında STK temsilcilerinin de bulunduğu bazı kişiler dün akşam saatleinde kent merkezindeki Bulvar Caddesi Özdemirler Sokağı'nın girişine 'Hakkari il kalsın' pankartı asıp nöbet eylemine başladı. Davul-zurnalar eşliğinde önce kent merkezine yürüyüş yapanlar, daha sonra da nöbet eylemine başladı.

Hakkari ile ilgili slayt gösterisinin yapılmasıyyla başlayan nöbet eylemine katılan Hakkarili Dengbejler (halk ozanları) Hakkari ile ilgili çeşitli şarkılar okudu. Gece geç saatlere kadar süren ve vatandaşların ilgi gösterdiği 'Hakkari il kalsın' nöbet eylemi ile ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasının büyük bir haksızlık olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ankara'ya giden arkadaşlarımız oradaki haklı eylemlerini sürdürürken, bizler de burada demokratik eylemlerimizi sürdüreceğiz. Hakkari ilinin bu hakkı geri verilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Darbe girişimine karşı Türkiye'nin bütün illerinde yaşayan haklar nasıl ki, darbeyi engelleyip darbecilere karşı nöbet eylemi başlattıysa bizler de bugün Hakkari ilmizin için 'Hakkari il kalsın' nöbet eylemini başlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanamızdan tek ricamız bu kararından vazgeçmesi. Bu eyleme katılan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz." ()

Kaynak: Birgun.net