Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarı çöktü. Duvarın altında kalanların bulunduğunun belirtilmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Enkaz altında kalan 7 kişiden 5'i toprak altından kurtarılarak hastaneye gönderildi. İtfaiyenin olay yerindeki çalışması devam ederken enkaz altındaki iki kişinin cesedine ulaşıştı.

Alınan ilk bilgilere göre, parkın Sarayburnu girişindeki bir çay bahçesinde toprak kayması sonucu duvarın çöktüğü ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, bölgeyi kontrol altına alarak çalışma başlattı.

Göçük altında kalan 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Vali Şahin: ''2 kişi enkaz altında''

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gülhane'de göçük altında kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gülhane Parkı'na gelerek göçüğün meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Enkaz altında şu anda 2 kişi görünüyor. Başka var mı yok mu onları araştırıyorlar. Bir tanesi yaralı şu anda kurtarıyorlar. Oradaki duvarın yıkılması suretiyle olmuş ama niye yıkılmış araştırılıyor. Burası set üstü diye bilinen bir çay bahçesinin bir bölümü. Arkadaşlar incelemelerden sonra yıkılma sebebini de ortaya çıkaracaklardır" ifadelerini kullandı

Kaynak: Birgun.net