Bir dönem Fethullah Gülen'in en yakınlarından biri olan Yeni Akit yazarı Nurettin Veren, “AKP’li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül Cemaat’e çalışıyor. 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ama beni dinlemediler” dedi.

CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu olan Veren, TBMM’deki cemaatçilerin sorulması üzerine AKP’li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül’ün Cemaat’e çalıştığını açıkladı. Didem Arslan Yılmaz’ın “Bu isimler programa bağlanabilir, çünkü bu çok ciddi bir iddia” demesi üzerine ise Nurettin Veren, “Ben gerçek neyse onu söylüyorum. Şimdi çıkıp yanılmışız diyebilirler tabii ama 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ben, dinlemediler” diye konuştu.

Veren, Fethullah Gülen’in Alevi derneklerinin sorulması üzerine ise “Nuri Gündoğan Alevi imamıydı” şeklinde cevap verdi. Nuri Gündoğan’ın son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını ifade eden Nurettin Veren, Başkan Melih Gökçek’e çağrıda bulunarak, “Nuri Gündoğan, hâlâ belediye çalışanı mı bilmiyorum, atıldı mı, tutuklandı mı bilmiyorum. Eğer hala oradaysa Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e söylüyorum, onu orada barındırmayın. Tabi Melih Bey bu kişiyi bilmiyor da olabilir ama bunu açıklıyorum” dedi.

Kaynak: Birgun.net