HÜSEYİN ŞİMŞEK

Ankara Gölbaşı Belediyesi'ne bağlı spor merkezinde eğitmen olarak çalışan 2012 yılı Türkiye rekortmeni Yunus Emre Çavuşli'nin olay tarihinde 13 yaşında olan bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çavuşli, hakkında açılan davanın ardından görevinden ayrılırken, bir süre tutuklu yargılandıktan sonra serbest kaldı. AKP'li Gölbaşı Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan ve cinsel istismar skandalının ardından görevinden ayrılan Çavuşli, "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı’’ ile suçlanıyor. Tutuksuz yargılanan Çavuşli’nin olay tarihinde 13 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğuna yönelik davada mağdur lehine tanıklık yapan diğer öğrenciler ifadelerini şüpheli şekilde geri çekti.

Emniyette detaylı tanıklık
Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada spor eğitmeni ve 2012 yılı Türkiye rekortmeni Çavuşli’nin arkadaşlarına cinsel istismarda bulunduğu iddialarını araştıran polis ekiplerine ifade veren tanık öğrenciler, burada iddiaları doğruladı.

Tanık öğrencilerin verdiği ifadeler, mağdurenin ifadesi ile örtüştüğü için Çavuşli bir dönem tutuklu olarak yargılandı. Dün yapılan son duruşmada ve bir önceki duruşmada ise mahkemede dinlenen tanıklar ifadelerini geri çekti.

Aile şüpheli buluyor
Mağdurenin ailesi ve avukatları ise bu ifade değişikliğini şüpheli bulduklarını söyledi. Sanık Çavuşli’nin akrabalarının tanıklara baskı yapmış olmasından şüphelendiklerini, ifade vermesi beklenen bir tanığın da kendileri ile iletişimi ‘aniden’ kestiğini anlattı.

Mahkemede Çavuşli, suçlamaları yeniden reddederken, duruşma dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin alınması için ertelendi.

Kaynak: Birgun.net