BirGün Ankara

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “FETÖ’nün hem mali hem de nüfuz olarak büyümesini sağladığı” gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Emir, Gökçek’in Uluslararası 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nda Fetullah Gülen için övgü dolu sözler kullandığını hatırlatarak, “Gökçek’in FETÖ/PDY yapılanmasıyla ilişkilerinin geldiği düzey, destekçilikten öte üyelik görüntüsü vermektedir. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Ankara’da düzenlenen mitinglerde Gökçek'in kullandığı ‘Fetullah Gülen’in üç harflileri’ saçmalıkları da olsa olsa bu cani örgütle girdiği ilişkiyi gizlemeye yöneliktir” dedi.

"Buz dağının görünen yüzü"
Gökçek ile FETÖ ilişkisine yönelik ortaya çıkan ilişkilerin buz dağının görünen yüzü olduğunu söyleyen Emir, “Gökçek’in, FETÖ’ye sunduğu olanakların binde birini Ankaralılar’a sunmadığına eminiz. Bu nedenle Gökçek, suçu ve suçluyu övme, hükümete karşı suç ve Terör Örgütlerine Finansmanın Engellenmesi Kanunları kapsamında yargılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

"Bülent Arınç'ın da ifadesi alınsın"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Gökçek ile birlikte Bülent Arınç'ın da ifadesinin alınması gerektiğini dile getiren Emir, "Soruşturmanın konusu dahilinde beyanlarda bulunan Bülent Arınç'ın ifadesine başvurulması, soruşturmanın seyri bakımından kritik öneme sahiptir. Arınç'ın geçmiş dönem açıklamaları da bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Birgun.net