ÇAĞLAR BALLIKTAŞ

Ankara’da yaşanan saldırıda yaşamını yitirenleri anma etkinliği düzenleyen BES üyelerinin güvenlik görevlisi tarafından silahla tehdidi protesto edildi. BES, silahlı tehdidi yargıya taşıyacak.
Olay, Ankara saldırısı ile ilgili açıklamadan sonra BES üyesi Serpil Parmaksız’ın binaya girerken yaşananlar hakkında arkadaşlarıyla konuşması sırasında meydana geldi. Güvenlik görevlisi Adem Güleç “ Kapının önünde bu şekilde konuşamazsınız, konuşturmam” diyerek BES üyesi Sepil Parmaksız’la tartışmaya başladı.

Olaya tanıklık eden BES üyesi Zübeyde Bayazıt İşeri “Sen bizim aşağıya neden indiğimiz biliyor musun? Önce bize bir sorsaydın. Neden sormadan müdahale ediyorsun?” şeklinde uyarısı üzerine güvenlik görevlisinin “Sen kimsin de sana soracağım, silahımı çıkarır ağzını ortasına sokarım” dedi. Bu arada elini silahına atan güvenlik görevlisine çevrede bulunanlar müdahale etti. Bu olay üzerine güvenlik görevlisi Adem Güleç görev yeri değiştirilerek Vergi Dairesi Merkez Binası’nda görevlendirildi.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, silahlı tehdit olayı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, saldırının takipçisi olacaklarını ve her türlü hukuki girişimde bulunacaklarını söyledi. Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Adem Güleç’in silahlı olarak görev yapması engellemesini isteyen Aslan, ‘’Aksi halde ortaya çıkabilecek tüm olumsuzluklardan Ankara Vergi Dairesi Başkanı sorumlu olacaktır” dedi. Aslan, Ali İsmail Korkmaz’ın, Gazeteci Nuh Köklü’nün sokak ortasında öldürülmesi, demokratik tepki eylemlerine esnafların sözlü ve fiziki saldırılarının yaratılan bu gerilimli atmosferin sonucu olduğunu belirtti.

Kaynak: Birgun.net