GÖKAY BAŞCAN

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin okul müdürüne sırtını dönerek protesto etmesinin ardından, yurt genelinde yaklaşık 80 lise yayımladıkları bildiri ile gerici okul yönetimlerine tepki göstermeye devam ediyor. Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileri ve mezunları da, eğitimdeki gerici kuşatmaya ve yandaş müdürlere karşı bildiri yayınlayarak, mücadeleye ortak oldu.

‘Ensarcılara karşı gelecek bizim’

‘’Gericiliğe karşı sıra arkadaşlarımızla her zaman dayanışmayı büyüteceğiz. Gericilere, Ensarcılara, tacizcilere karşı gelecek bizim’’ denilen bildiride, 4+4+4 eğitim sisteminden Mersin’in pilot bölge olarak seçildiği ‘4 gün okula 1 gün camiye’ projesine, birçok gerici projenin hayata geçirildiği vurgulandı ve bunlara karşı mücadele çağrısı yapıldı.

‘Bir kıvılcım da biz yakıyoruz’

Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileri ve mezunlarının yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz yıllardır gericiliğin kuşatması altına alınmaya çalışılmakta, eğitim sistemimizin de bunun üzerinden yeniden kurgulanmak istenmektedir. Bir bütün halinde ülkenin saraylarından başlayıp en alt tabakalarına kadar uzanan bir gericileşme zincirinin parçalanması için bir kıvılcım da biz yakıyoruz. Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrenciler ve mezunları olarak gençliğin muhalefetinin alacağı bütün kararlarda üzerimize ne düşerse yapacağımızı, gericilere karşı sıra arkadaşlarımızla her zaman dayanışmayı büyüteceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz.”

***

‘Gün sessiz kalma günü değildir’

Tarihi Robert Koleji de bir bildiri yayımlayarak karanlığa ses çıkardı. Bildiride, ‘’Gün sessiz kalma günü değildir. Özgür, çağdaş, bilimsel ve laik eğitim için mücadele etme ve mücadele eden arkadaşlarımızla omuz omuza dayanışma günüdür. Türkiye’de birçok kişinin susmayı tercih ettiği bu dönemlerde haksızlığa karşı çıkan arkadaşlarımıza bu yol boyunca destek vermek bizim de görevimizdir. Herkese eşit, özgürlükçü eğitim hakkı doğmadıkça, bu hakka sahip olanlar da susmayacak, direnecektir’’ denildi.

Kaynak: Birgun.net