AKP'ye olan yakınlığıyla ve gerici haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak'tan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine destek geldi. Dilipak bugün yayımlanan "KAHRAMAN'CA" başlıklı yazısında, "Laiklik bugünkü şekli ile Müslümanına da, Hıristiyanına da, Yahudisine de zarar vermektedir" dedi.

Dilipak, "İslam toplumu için teokrasi de, laiklik de, Bizantinizm de yabancı ve toplumsal hayatımızda karşılığı olmayan kavramlardır" dedi. Dilipak, laikliği de "ne idüğü belirsiz bir kavram" olarak niteledi.

Dilipak bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaleme aldı:

"Lafı dönüp dolaştırmadan, dümdüz söylemiş Meclis Başkanı. Onu tanıyanlar bilirler düşündüğünü açık, yalın bir şekilde söyler. Kahraman Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanına vekâlet eden bir isim. Hukuk adamı, siyasetçi, eski bir gençlik lideri. Kahraman’a göre yeni anayasada laiklik olmayacak! Daha doğrusu olmamalı. Sonucu birlikte göreceğiz.
Laiklik ne idüğü belirsiz bir kavrama dönüştürüldü; tek parti dönemi uygulamaları ile. Halk, laikliği 'La-dinilik' olarak anladı. Çünkü laiklik adına din düşmanlığı yapıldı bu memlekette. Şeriata dil uzatıldı.
Şimdi tam da böyle bir zamanda benim şu 28 Şubat öncesi günlerde yayınladığım 'Yaşasın Şeriat' kitabını yeniden yayınlıyorum. Aslında denk geldi. Arkadaşlarla konuşuyorduk. Bu kez adını değiştireceğim 'Niçin şeriata karşılar' diye değiştireceğiz kitabın adını."

Kaynak: Birgun.net