Ankara’da Gençlik Muhalefeti üyeleri, gerici projeleriyle gündeme gelen TÜBİTAK’ın binasını boya atarak protesto etti.

Ankara’da gençler; gerici, dini referanslara dayanan projeleriyle tepki çeken Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun, Çankaya’daki merkez binasını boya yağmuruna tutarak bir açıklama yaptılar.

“TÜBİTAK YIKILSIN ERİK AĞACI DİKİLSİN!”

genclikmuhalefeti.org'un haberine göre, son olarak gündeme; papaz eriğini imam eriğine çeviren kutu, cuma namazının sosyalleşmeye etkisi ve bir etin helal et olup olmadığını anlamaya yarayan 350 bin liralık projelere kaynak sağlamasıyla gündeme gelen TÜBİTAK, Gençlik Muhalefeti üyeleri tarafından “Bilim, sanat, laiklik!”, “Özgür, laik, demokratik Türkiye”, “TÜBİTAK’ta beyin yok bilim bize emanet” ve “TÜBİTAK yıkılsın yerine erik ağacı yapılsın!” sloganlarıyla protesto edildi.

''GENÇLİK HER ŞEYE KARŞI BİLİMİ SAVUNACAK''

Bina önünde açıklama yapan üniversiteliler, “Bilimsel projeler üretmesi gereken bir kurum dini referanslara dayanan projelerle toplumun gericileştirilmesine ve özgürlükten yana bir gençliğin yetişmesine karşı dindar-kindar bir nesil yetiştirilmesi için çalışıyor! Tüm bunlara karşıysa gençlik bilimi savunacak ve aydınlık bir geleceği kurmak için bu gericilere geçit vermeyecek!” dedi.

'ENSAR REJİMİNİ YIKACAĞIZ! BİLİMSEL, LAİK BİR ÜLKE KURACAĞIZ'

Gençlik Muhalefeti üyeleri,”TÜBİTAK tecavüzcü Ensar Rejimi’nin bir parçasıdır. Bu gerici zihniyet, güreş hakeminden, Şehir Tiyatroları’na kadar müdür atadılar. ‘Konservatuvarı kazananlar geri zekalı’ diyenler bu ülkede Kültür Bakanı oluyor. Bunlar ilkokul ve ortaokul çocuklarına türbanı zorlayıp ardındansa çocuklara bilim diye robot imamı gösteriyorlar! Bizler her zaman bunların karşısında olacağız! Ensar Rejimi’ni yıkacağız ve bilimi ve laikliği aydınlık bir Türkiye’ye getireceğiz!” dedi.

Nabi Avcı’nın işte o tweet’i

Kaynak: Birgun.net