Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura'nın kendisine PYD'nin cuma başlayacak Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini söylediğini aktardı.

France Culture Radio'nun cuma İsviçre'nin Cenevre kentinde başlayacak Suriye görüşmelerine ilişkin sorularını yanıtlayan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura davet mektuplarını gönderdi. En çok sorunu PYD çıkarıyordu. Bana PYD'ye davet mektubu göndermediğini söyledi" dedi.

Ayrıca Fabius, Mistura'nın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Aralık 2015’te düzenlenen toplantıdaki muhalif gruplardan birinin müzakere grubunun başı olacağını ama diğer grupların da orada yer alabileceğini söylediğini belirtti.

Riyad’da oluşturulan muhalefet konseyinin başkanı Riyad Hicab’la bu konuyu görüştüğünü belirten Fabius, “Bu sabah De Mistura ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a yanıt verecek. Konumlarını doğru anlamamışsam, müzakerelere evet diyeceklerdir ama aynı zamanda başka kimlerin katılacağına ve neler konuşulacağına dair detay da isteyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

PYD lideri Salih Müslim, dün akşam IMC TV canlı yayınına bağlanmış ve "PYD masada değil, Demokratik Suriye Meclisi de davet edilmiş sayılmaz" demişti.

NTV canlı yayınında konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da PYD’nin davet edilmesi durumunda görüşmeleri boykot edeceklerini açıklamıştı.(Sputnik)

Kaynak: Birgun.net