1998 ve 2016 yılları arasında yürüttüğü FIFA Başkanlığı sırasında rüşvet alıp verdiği için görevinden alınan ve hakkında dava başlatılan eski başkan Sepp Blatter, futbol dünyasını sarsacak bir itirafta bulundu.

Blatter; Arjantin basınına verdiği röportajda, Avrupa organizasyonlarının birinde kura hilesi yapıldığını itiraf etti.

"Sıcak ve soğuk top kullandılar"

Arjantin'in önde gelen gazetelerinden La Nacion'a konuşan Sepp Blatter, kura hilesinin bir Avrupa organizasyonunda yapıldığını belirtirken, hangi turnuvada ve ne zaman gerçekleştiğine dair detay vermedi. Yöntemin ise Türkiye'de de bir dönem konuşulan "kura sırasında sıcak ve soğuk top kullanma" tekniğine dayalı olduğunu ifade etti.

"Evet gözlerimle gördüm"

Gazetenin, "Milyonlarca insanın canlı olarak izlediği bir kura çekimi sırasında gerçekten hile yapılması mümkün mü?" sorusuna "Evet gözlerimle gördüm!" şeklinde yanıt veren Blatter, sözlerine şöyle devam etti; "Bir Avrupa organizasyonuydu ve hileyi de organize eden bir İtalyan takımıydı. Daha önceden sıcak ve soğuk olarak belirlenmiş topların kura sırasında çekildiğini görebilirdiniz. Ben de buna şahsen tanık oldum"

"Ben hiçbir zaman kura çekmedim"

80 yaşındaki Blatter, kendisinin böyle bir hileye asla karışmadığını da iddia etti. Blatter, "Diğer başkanların aksine ben, hiçbir zaman kura çekimlerinde bulunmadım. Onlar ise kaseden topları bizzat kendi elleriyle alıp kura çektiler. Görevim süresince asla suç işlemedim, bu konuda vicdanım oldukça rahat" ifadelerini kullanarak kendini savunmaktan da geri kalmadı. (Fanatik)

Kaynak: Birgun.net