Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro, 90. yaşını kutlayanlara teşekkür ettiği bir mektup yayımladı. Granma'da yayımlanan mektupta Fidel, doğum gününü kutlayan herkese teşekkür etti.

SoL'un aktardığı mektupta, Fidel çocukluğunun geçtiği Doğu Küba'daki Biran'ı hatırlatarak, buradaki zengin minerallerin ve kaynakların Papalık'ın emriyle davranan sahipleri tarafından nasıl sömürüldüğünü aktardı.

Babasının Devrim'den önce öldüğünü ve yaşadığı süre boyunca çok acı çektiğini belirten Fidel, o sırada kardeşi Raul ile birlikte devrimci faaliyet yürütürken, kendisinin başına bir şey gelmesi hâlinde yerine geçecek kişiyi bile belirlediğini söyledi.

Fidel, "ABD başkanlarının makyavelci planlarına neredeyse gülüyordum" dedi.

Kübalı komünist lider, 1952 yılında diktatör Batista iktidara geldiğinde, hiçbir örgütün kendilerinin vermeye hazırlandığı mücadeleye hazır olmadığına ikna olduğunu da kaydetti.

Gezegenimizin geleceğine dair endişelerini de belirten Fidel, dünya nüfusunun gittikçe arttığına dikkat çekti.

Japonya ziyaretinde Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları için özür dilemeyen ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiren Fidel, Çin ve Rusya'nın nükleer silahlarla tehdit edilmemesi gerektiğini belirterek, "Onlar çok değerli halklar" diye yazdı.

Fidel, "Gezegenimizdeki en önemli şey barışı korumak" diyerek mektubunu sonlandırdı.

Kaynak: Birgun.net