Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin başarılı olduğu takdirde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bağımsız bir devletin kurulacağını ve BM'nin Türkiye'ye müdahale edeceğini ileri sürdü.

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, darbe girişiminin başarıya ulaşmış olması durumunda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Türkiye'ye müdahale kararı alacağını ve PKK'nin bağımsızlık ilan edeceğini iddia etti.

'PKK KADROSU YÜZDE YÜZ BİLGİ SAHİBİYDİ'

Feyzioğlu "Hal böyleyken PKK, zaten üst kadrosunun yüzde yüz bilgi sahibi olduğu ve hazırlık yaptığı bu iç savaşın hemen arkasından Serhildan ilan edip savunmasız bırakılmış vatan parçasını Türkiye'den koparacak ve bağımsızlık ilan edecekti" diyen ve bu kadarla da kalınmayacağını savunan Feyzioğlu, "Eğer 15 Temmuz kalkışması bastırılmasaydı emin olunuz BM Güvenlik Konseyi Türkiye'ye müdahale kararı alacaktı" diye konuştu.

'TÜRK-KÜRT İÇ SAVAŞI BAŞLAYACAKTI'

Feyzioğlu, bu durumda ‘iç savaş' başlayacağını öne sürerek, "Bu kıyım Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Muğla'da düşündüğümde tüylerimi diken diken eden bir Türk-Kürt iç savaşını başlatacaktı. Hemen akabinde Alevi-Sünni çatışması başlatılacaktı" dedi.

Kaynak: Birgun.net