İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra başlatılan adli soruşturmalarda Fethullah Gülen Cemaati yapılanması kapsamında haklarında adli işlem yapılanların Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtlarına işlenmesi için özel suç kaydı oluşturdu. Haklarında ‘FETÖ’’ye üye olmaktan işlem yapılanlar GBT sistemine ‘4580’ koduyla kaydedilecek.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı’nca (KİHBİ) tutulan KİHBİ Bilgi Sistemi’nde ‘FETÖ/PDY’ için ‘4580’ kodu açıldı. Uygulamanın başlamasıyla birlikte artık ‘FETÖ/PDY’den dolayı adli işlem geçirenler, GBT sisteminde 4580 kodu kapsamında değerlendirilip işlem yapılacak.

Ayrıca yeni bir kod uygulaması ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’nde gerçekleştirildi. Darbe girişimi sırasında görev yapan Özel Harekât Şubesi’ndeki Nöbetçi Amirliği ile telsiz iletişimi için kullanılan (21 25) kodu değiştirildi. Yeni düzenlemeyle bu birimin telsiz iletişim kodu “BAYRAK” oldu. Yapılacak telsiz görüşmelerinde istasyonlar, “21 25” anonsu yerine “BAYRAK” kelimesini kullanarak şubenin nöbetçi amirliği ile bağlantı kuracaklar.

Kaynak: Birgun.net