ZEYNEP KURAY

Fadik Adıyaman, kandırılarak zorla sürgün edildiği ve tek kişilik hücrede tutulduğu Tekirdağ T Tipi cezaevinden siyasi koğuşların bulunduğu Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevine sevk edilmek için tam 71 gündür cezaevinde. Tansiyon ve tiroit hastası olduğundan ötürü ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayan Adıyaman , Adalet Bakanlığı’nın “can güvenliği” kılıfını uydurduğu tecritte adeta ölüme terk ediliyor.

Fadik Adıyaman, 1996 yılında düzenlenen Sabancı suikastının faillerinden olduğu iddia edilen İsmail Akkol ile birlikte 2 Şubat 2016 tarihinde yakalanarak tutuklandı. Götürüldüğü Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bir gün müşahede odasında tutulan Adıyaman, siyasi koğuşlara gönderilmeyi beklerken, adeta kandırılarak sürgün edildi. 5 Şubat’ta avukat görüşü bahanesiyle müşahede odasından çıkartılan Adıyaman , askerler tarafından zorla ringe bindirilerek Tekirdağ T Tipi cezaevine götürüldü. Tek bir siyasi tutsağın dahil bulunmadığı Tekirdağ T Tipi’nde ağır tecrit koşullarında tutulan Adıyaman, o günden bugüne Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine sevk edilmek için açlık grevinde. Cezaevi idaresi tecrit uygulamasını “can güvenliği” olarak gerekçelendirirken, Adıyaman durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Açlık grevinin 71. Gününe giren ve düzenliği olarak kullandığı ilaçlarını içemediği için boğazında nodüller oluşan Adıyaman’ın kalbi sıkışıyor, tansiyonu yükseliyor , burnu kanıyor.

BURNUM KANIYOR, MİDEM BULANIYOR, BAŞIM DÖNÜYOR!

Adıyaman en son gönderdiği mektupta sağlık ve tutulduğu koşulları şöyle anlatmıştı : “Burası genelde erkek tutsakların olduğu bir hapishane. Toplam bine yakın tutsak var. Bunlardan sadece 50-60’ı kadın, onlar ise koğuş sisteminde kalıyor. Beni hiç biriyle karşılaştırmıyorlar. Sabah saat 07.00 ‘de hücrenin havalandırma kapısı açılıyor, akşam saat 17.00’de kapanıyor. Kaldığım hücrenin kapısında 10x10 cm bir cam var. Oradan gece gündüz, 15 dakikada bir gözetleniyorum. Bana ip ve benzeri şeyler vermiyorlar. Eğer iyi bir tutsak olduğumu kanıtlarsam o zaman vereceklermiş! Bu arada ilk disiplin ceza mı da aldım. Açlık grevi yaptığım için 1 ay etkinliklerden men oldum! Açlık grevinden kaynaklı tansiyonum çok yükseliyor. Burnum kanıyor, bidem bulanıyor, başım dönüyor.”

HHB: MÜVEKKİLİMİZ ÖLDÜRÜMEYE ÇALIŞILIYOR !

Halkın Hukuk Bürosu avukatları ise müvekkilleri Adıyaman’ın Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde sevk edilme talebinin karşılanması kolay ve mümkün bir talep olduğunu hatırlattılar. Müvekkillerinin yaptığı açlık grevinin geldiği aşamanın kritik bir devreye dönüştüğüne dikkat çeken avukatlar, ortada akla uygun hiçbir gerekçe yokken Adıyaman’ın talebinin karşılanmamasının cezalandırmaya dönük politikalarının sonucu olduğunu vurguladılar. “ Can güvenliği bahanesiyle müvekkilimiz öldürmeye çalıştıkları açıktır” diyen avukatlar, müvekkilleri Fadik Adıyaman’ın yaşamından hapishane idaresi ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm AKP-devlet kurumlarının sorumlu olduğunu altını çizdiler.

Kaynak: Birgun.net