Milat gazetesi yazarı eski İBDA-C hükümlüsü Yakup Köse'nin, Anadolu Üniversitesi'nde "Yakın dönem Türkiye tarihi" konulu konferans vereceği duyuruldu. Konferansı engellemek isteyen öğrenciler, Rektör'e ve Rektör Yardımcısı'na ulaşamayınca "Cihatçı ve gerici çetelere karşı üniversitemizi savunacağız" başlıklı bildiri dağıttı.

Cihatçı çete İHH, Eğitim Bir Sen ve Kentsel Gelişim Kulübü'nün ortak olarak düzenlediği konferansın 5 Mart Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Salon 2009'da olacağı, konuşmacı olarak Köse'nin katılacağı asılan afişlerle ilan edildi. Bunun üzerine konferansın gerçekleşmesini istemeyen öğrenciler AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'la görüşmek istedi. Rektör'ün şehir dışında olduğu yanıtını alan öğrenciler rektör yardımcılarıyla iletişime geçmeye çalıştı. Yine muhatap bulamayan öğrenciler "Cihatçı ve gerici çetelere karşı üniversitemizi savunacağız" başlıklı bildiri dağıttı.

AÜ öğrencilerinin dağıttığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Rektör Naci Gündoğan'a soruyoruz: Rektörü olduğu üniversitede barışı, özgürlüğü, Cerattepe'yi savunan öğrencilere karşı çevik kuvveti çağırıp terör estirirken, Türkiye'n,n dört bir yanında bombalı eylem yapanları panellerine konuşmacı olarak mı çağırıyorsun? Bizler AÜ öğrencileri olarak gerici-faşist çetelerin okulumza girmesine izin vermeyeceğiz. Karanlığı, gerciliği ve faşizmi savunanlara inat, bilimi ve özgürlüğü savunacağız. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek."

Kaynak: Birgun.net