ZEYNEP KURAY
[email protected]
@zeynokuray


Diyarbakır Sur ve Silvan ilçe belediyelerine yönelik önceki gün kamuoyunda oluşan kayyum tartışmalarına yönelik Sur Belediye Eşbaşkanı Azize Değer ve Silvan Belediye Eşbaşkan Vekili Zuhal Tekiner BirGün’e açıklamalarda bulundu. Eşbaşkanlar önceki gün, ‘Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandı’ haberlerinin doğruluk payı olmadığını, kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışıldığını ve kendilerine kayyuma dair herhangi bir tebligatın gelmediğini ifade etti.

Tekiner, “Bu tür haberlerle hem halkın tepkisini ölçmeye, hem de halkı bu hukuksuzluğa alıştırmaya çalışıyorlar. Adeta parmak sallıyorlar” dedi. Tekiner, kayyum atama girişiminin çok büyük bir tepkiye neden olacağını, halkın seçilmişlere karşı yapılacak her türlü darbe karşısında duracağını kaydetti. Tekiner şöyle devam etti: “15 Temmuz’da nasıl ki darbe girişimine karşı duruldu, biz de halkın yüzde 80 oyunu almış bir belediyeye yapılacak böyle bir darbe girişimini kabul etmemiz mümkün değil. Kimse böyle bir atamayla halkı cezalandıramaz”

‘Görevimizi bırakmayacağız’

Anadolu Ajansı () ve Doğan Haber Ajansı’nda () çıkan kayyum haberlerini duyduğunda şaşırdığını ifade eden Değer ise, “Şaşkınlık içerisindeyiz çünkü buna dönük bize resmi yerlerden herhangi bir açıklama veya tebligat yapılmadı” diye konuştu. Halkın seçtiği iradeye dönük böyle bir müdahalenin kabul edilemez olduğunu kaydeden Değer, “ Hepimiz seçilmiş iradeyiz. Bu yaklaşımı hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Biz görevimizin başındayız ve görevimizi kayyuma bırakmayacağız ” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net