Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazetedeki köşe komşusu Ahmet Hakan'ın bir süredir ‘Ergenekon davasında yargılanan bazı isimlere ekranda yer verdikleri gerekçesiyle kendisini ve Doğan Grubu’nu eleştiren eski Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan için "Evet yargılanacaksın. Er ya da geç. Bu dünyada ya da öbür dünyada" sözlerini eleştirdi.

"Hakan'ın 'Yargılanacaksın' ifadesini okuduğumda bana da iyi geldi ama sonra düşündüm; siz bir gazeteci için 'Yargılanacaksın' dediğiniz zaman bir başka yerde bir başka parmak da sizi işaret ediyordur mutlaka" diyen Özkök, "Bu ülkenin gazetecileri bugüne kadar yeterince ihbar edildi, yeterince cezalandırıldı, yeterince susturuldu. Silivri zindanlarında, kanlarına DDT zehirleri geçinceye kadar cezalandırıldılar. Artık, intikam adaletine, kan davası hukukuna, söven dil kesilir mecellesine değil, özgürlüğe ihtiyacımız var" dedi.

Ahmet Altan, Hakan’ın “yargılanacaksın” ifadelerine dair şu cevabı verdi:

“Aydın Doğan’ın Hürriyet’inde öyle kocaman puntolarla 'Yargılanacaksın Ahmet Altan' başlığı ilgi çekiyor haliyle… Herhalde aynı başlığı Erdoğan için de atacak yüreklilikte, cesur ve özgür bir delikanlısındır… CNN’de senin bir programın var… Orada canlı yayına ikimiz çıkalım. Ergenekon’u, Ergenekoncuların ilişkilerini, Balyoz’u, darbe girişimlerini, 17-25 Aralık’taki hırsızlıkları, ‘bağımsız’ yargıyı, yeni ittifakları, senin desteklediğin Erdoğan’ın ‘başkanlığını’, medyayı konuşalım… İstediğin soruyu sor… İstediğin gibi sor… İstersen PKK konusundaki ilginç sorularını da sorabilirsin.”

Kaynak: Birgun.net