Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı hakaret davaları Alman dergiye 28 sayfa haber oldu. Alman 'Die Zeit' gazetesinin eki 'Zeit Magazin' Erdoğan'ın hakaret gerekçesiyle açtığı davaları 28 sayfada belgeledi.

Dergi manşetinde şu başlıklara yer verdi: “Tutuklanan çocuklar”, “Hakarete uğrayan Cumhurbaşkanı”, “Türkler ve 299. Ceza Maddesi”, “Davalı Halk”

Sözcü'deki habere göre dergide özetle şu cümleler dikkat çekti:

“Gerçekten hakaret nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok çabuk hakarete uğradığını hissediyor. Cumhurbaşkanı son iki yılda halkına bin 845 dava açtı.”

“Eleştiri, muhalefet edenlere toleranslı değil, müsamaha göstermiyor. Başta gazeteciler olmakla beraber siyasiler, karikatüristler, halkın her kesiminden insanlar, kadınlar, futbolcular, aktörler, yazarlar, hatta güzellik kraliçesi ‘Miss Türkiye’ güzeli, sanatçılar bile dava açılanlar içinde bulunuyor.”

“LİSTEDE ÇOCUKLAR VAR”

Im neuen #ZEITmagazin: Wir dokumentieren 286 Fälle, in denen #Erdogan sehr beleidigt war pic.twitter.com/MyhK1YcoX8

— ZEITmagazin (@ZEITmagazin) June 15, 2016

“Listede çocuklar, sendikacı, öğrenci, şoför her kesimden insan var. Biz sadece 286 davayı örnek gösterip sizler için belgeledik. Açılan davalardan dolayı Cumhurbaşkanı sıkıntılı, zor durumda. Yaşları reşit olmayan çocuklara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı olan seçim afişini yırttıkları için hapis cezası verildi.”

DERGİ 286 DAVAYI YAZDI

Dergide yayımlanan 286 dava başlıkları içinde Türk basınına açılan davalar, sosyal paylaşım siteleri Facebook, YouTube, Twitter’ de paylaşılan mesajlar örneklerle tanıtıldı.

Atılan dava başlıkları içinde “Hitler bıyığı, yasak şarkılar, karikatür, rüşvet, Erdoğan’ın diploması, orta parmak, Ey Erdoğan, Baba ve oğul, İşçiler günü, Kadınlar Erdoğan’a karşı, Futbolcular Erdoğan’a karşı, Bir kitap üç dava” gibi çok sayıda başlıklar kullanıldı.

Kaynak: Birgun.net