Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli İlçesi'ndeki konuşmasında, “Batı bizi niye kıskanıyor? İşte bu barajlardan ötürü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ötürü, boğazın altından geçen Marmaray tünelinden, metrosundan ötürü kıskanıyor" dedi.

Dün geceyi memleketi Güneysu'da geçiren Erdoğan, bugün Yusufeli'ne geldi. Yusufeli'de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Batı bizi niye kıskanıyor? İşte bu barajlardan ötürü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ötürü, boğazın altından geçen Marmaray tünelinden, metrosundan ötürü kıskanıyor.”

Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu da iddia eden Erdoğan, kimsenin hakkını yemediklerini öne sürdü ve şöyle konuştu: “Biz hukuk devletinin içerisindeyiz. Hukuk devletinin içinde biz hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Şu yapılanlar kim için? Benim için değil biz bugün varız yarın yokuz, gidiciyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.”

Yusufeli’ne yapılacak baraj projesinin üç yıl içinde bitmesi için hükümetten söz alacağını söyleyen Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kastederken, “Veysel Hoca’ya söyleyeceğim. Veysel Hoca ‘alışıldık hoca’lara benzemez” dedi. Erdoğan’ın "alışıldık hoca" sözü, kendisine "Ahmet Hoca" diye hitap edilen Davutoğlu'nu akıllara getirdi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Dün parlamentoda milletimizin dediği oldu. Milletimiz diyordu ki 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz'. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, parlamento 'hayır' dedi. Bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah" dedi.

Erdoğan, "Terörle mücadelede Rabb'im inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın diyorum. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun. Er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir" ifadelerini kullandı.



Kaynak: Birgun.net