Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nun aldığı soykırım kararı hakkında "Eğer, bu yanlış adımdan Almanya dönmeyecek olursa tabii ki bizlerin de buna göre durum değerlendirmesi, atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. Yani bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu anda Türk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir" diye konuştu.

Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında, "Bu ara yoğun bir Afrika ziyaretimiz oldu, tabi boş da durmuyoruz, işlerimiz var. Bu olayın HSYK'daki atamalarla vesaire yakından uzaktan alakası yok. Bizler Meclis'ten Cumhurbaşkanlığına gelen yasal düzenlemeleri gün olur hafta içinde hemen imzalarız, gün olur 15'inci gün imzalarız. Bunlar sipariş üzerine olan imzalar değildir. Süreci içinde imzalanmış mıdır, imzalanmamış mıdır? Olması gereken budur. İmzalanmıştır, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Almanya bu yanlış adımdan dönmeyecek olursa adımlarımız farklı olacaktır"

Hürriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nun 1915 Olayları'yla ilgili kararı, hakkında şunları söyledi:

"Eğer, bu yanlış adımdan Almanya dönmeyecek olursa tabii ki bizlerin de buna göre durum değerlendirmesi, atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. Yani bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu andaTürk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir."

Kaynak: Birgun.net