Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1991'de Karaköy'de "Özal'dan kurtulalım" bildirisi dağıttığı ortaya çıktı.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre; Erdoğan, 27 Ağustos 1987'de, Refah Partisi İl Başkanı'yken Referandum'da "Evet" oyu verecek olan muhalefet partilerinin il başkanlarını, RP'nin il başkanlığına davet etti. Basın toplantısında DYP İl Başkanı Yaşar Keçeli, "Rahmetli Mazhar Osman ya da Fahrettin Kerim Gökay yaşasaydı, Turgut Özal'ı hastaneye kapatırlardı" dedi.

Erdoğan, 28 Ocak 1991'de Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyken, muhalefet partilerinin il başkanlarını Refah Partisi il başkanlığına davet ederek "Savaşa Hayır" başlığıyla basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın daveti üzerine Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Osman Özçelik de toplantıya katıldı. İl Başkanlarının yayınladığı ortak bildiride "Özal ve iktidar, ABD'nin dümen suyuna gidiyor" ifadesi yer aldı.

Erdoğan, 9 Şubat 1991'de yine muhalefet partilerinin il başkanları ile bir araya geldi. HEP İstanbul İl Başkanı Osman Özçelik'in de aralarında bulunduğu muhalif parti il başkanı arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nden Karaköy'e kadar yürüyüp vatandaşlara bildiri dağıttı. Erdoğan'ın dağıttığı ortak bildiride, "İşçi ve emekçileri Özal ve ANAP iktidarından kurtulmak için dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: Birgun.net