Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ve Suriye devletine yüklendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda tüm Türkiye'nin ve Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Malatya ne zaman geldiysem bu coşkuyu gördüğüm yer. Malatya enerjiye, enerji katan ilimiz. Hep buradan farklı döndük. Bugün yine farklı döneceğiz.

Açılışını yaptığımız 460 trilyon lira olan yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserler arasında derslikler, öğrenci yurtları, spor salonu var. Çevre yolu projelerimiz tamamlandı, yeni devlet hastaneler kazandırıldı. TOKİ altyapılarını, çevre düzenlemelerini inşa etti. Bu yatırımların da resmi açılışını bugün yapıyoruz. Allah'ım hamdolsun Malatya'ya hiçbir zaman eli boş gelmedik. Şakir Paşa Camisi restorasyon çalışmaları tamamlandı, soğuk hava depoları, sulama göletleri yapıldı. Bu yatırımların açılışını da bugün resmen yapıyoruz. Yaşam ve spor merkezi, nikah sarayı, biyolojik gölet, trafik parkı, kültür sanat merkezi gibi 101 trilyonluk yatırımlar tamamlandı.

Bütün bu açılışlarla birlikte bugün Malatya'da bir başka heyecanı yaşıyoruz. Tüm bu yatırımların Malatyalı kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.

Biz de Malatya'nın insanına, tabiatına, dağına taşına nail olduğumuz için buraya geliyoruz. Coşkunuz, sevginiz, ahde vefanız için herbirinize şükranlarımı sunuyorum. Battal Gazi'nin torunları kendilerine hizmet edenlere sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. İsmi adeta Malatya ile özdeşleşen, Turgut Özal'ı da rahmetle yad ediyorum.

Malatya her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ülkesine ve milletine sahip çıkma konusunda en önde yer alıyor. Terör operasyonlarında Malatyamız 13 şehit verdi. 13 kahraman ecdadlarının yaptığı gibi vatanları uğruna hayatlarına kaybettiler, şehit oldular. Malatyalı şehitlerimizin her birine rahmet diliyorum. Malatya'nın kahraman evlatları bu zor günlerde de şehitler tepesini boş bırakmadı. Rabbim bölgede görev yapan askerlerimizin, polislerimizin, korucularımızın tamamını muhafaza etsin.

Malatya Anadolu'ya ayakbastığımız ilk günden beri kilit taşlardan biri olmuştur. Ülkemizin tüm renklerini içinde barındırıyor. Malatya teröre karşı en sert tepkiyi veren şehirlerimizin başında geliyor. Şehitlerimiz bunun en büyük ispatıdır.

Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda tüm Türkiye'nin ve Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum. Herkes ümidini kaybetse, herkes teslim olsa Malatyalı olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Malatya ayaktaysa Allah'ın izniyle Türkiye ayakta demektir. Malatya Beydağı gibi dimdik ayakta.

Malatya'dan ve 80 vilayetimizden aldığımız güçle; tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyoruz. Dört sütun üstünde yükselen Türkiye. Bunlardan biri sallanırsa, bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar.

Tek millet diyoruz, niye? Türküyle, Kürtüyle, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla Türkiye'deki 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar, bölemeyecekler, bizi ayırmak, bölmek isteyenler temmuzdan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler. Tek bayrak, bayrağımıza eş bayrak yok. Ülkemin annesine, babasına sesleniyorum. Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik. Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki, binlerce teröristi o çukurlara gömdük. Tek vatan, 780 bin kilometre kare ile tek vatan. Bu topraklarda operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Burada operasyon yok. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet asla. Neymiş o paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, Amerika'da 400 dönüm yer vermişler herhalde onların devleti orası. Legal görünüm altında, illegal işler yapan bu kişiyi bize gönderin diyoruz. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Bir kısmı kaçıp ABD'ye, Avrupa'ya gidiyor, bir kısmı da hapishanede yaşıyor.

Bir süredir bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri takip ediyorsunuz. Bu coğrafyayı kana bulayanlar kardeşi, kardeşe kırdırıyor. Böyle bir acı tabloyla karşı karşıyayız. Terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Sorsanız cihat ediyorlar, İslam için savaşıyorlar. Batı devletleri demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyor, sonra darbecilere hizmette kusur etmiyorlar. Petrol paraları, bu ülke vatandaşları dışında herkesi zengin ediyor. Suriye'de yakılan ateş bölgeyi ve hatta dünyayı etkileyecek boyuta ulaştı. 600 bin insan katil, terörist Esed tarafından öldürüldü.

Ülkemizin göçmenler konusunda fedakarlığını görmezden gelenler birkaç yüz göçmen yüzünden kapılarını kapattılar. Bombalar kendi topraklarında patlayınca demokrasiyi de özgürlükleri de rafa kaldıracak hale geldiler. Vize konusunda, Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirin diyenler, Avrupa Parlamentosu yanında açılan terörist çadırını kaldırsınlar."

Kaynak: Birgun.net