Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a yapılan üçüncü köprüden bahsederken, "Bazıları 'istemezük' dedi, biz 'isterük' dedik yaptık" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'nın konuşmasının satırbaşları:

"Attığımız her adımda ülkemizi kucaklamaya özen gösterdik. Ovit Tüneli hızla yürüyor. Bu yıl havalimanın ihalesi de yapıyor. Böylece Artvin-Rize bölge havalimanına kavuşuyor. Ordu Havalimanı deniz üstüne yapılan havalimanı olarak dünyadaki müstesna yerlerden biri olacak. Havalimanı ihalesini bir an önce yapacağız.

Çayı ek değil, asli kazanç kaynağı haline getirerek üretimi artırdık.

Çaykur'u yeni yatırımlarla modernize ediyoruz. Böylece Rize'nin çay üretimindeki iddiasını daha da yükseltiliyoruz. Kivi üretimine ayrı bir önem veriyoruz. Rize kivide çok ciddi bir konuma ulaşabilir. Bu konuda adım atan hemşerilerimi biliyorum.

Tarımsal üretim içinde fındık üreten çiftçilerimize gerekli desteği veriyoruz.

Turizm Rize için en az çay kadar önemli bir destinasyondur. Kendimize ev yapıyorsak 4-5 katlı ev yapmanın anlamı yok. Bir sel felaketi olduğu zaman başlarlar devleti suçlamaya. Bizim özgün mimarimize uygun yapalım. Nasıl Safranbolu evlerine gidiyorlarsa inanın sadece Rize'deki evlere gelecek insanlar var.

Siz Rize'nin esnafı, sanayici olarak siz anlatacaksınız. İnanıyorumki bu adımı hep beraber atacağız. Şimdi oteller yapılmaya başlandı. Rizespor'un da bir otel projesi vardı. Yapılmakta olanlar var. Rize inşallah otelcilik noktasında sıkıntısını büyük oranda ortadan kaldırmış olacak.

Yaylalarımız var. Ayder Yaylası'nda yapılan evler var. Onlar oraya uygun mu? Hepsini kaldırıp atmak lazım. Kentsel dönüşümün birini Ayder'e yapmamız lazım.

İstediğini istediğin gibi kondurmak çevrecilik değildir. Doğal yapısına uygun yapılırsa buralara nasıl turistlerin geleceğini göreceğiz. Çok ciddi bir gelir elde edeceğimizi göreceksiniz.

Yeşil Yol projesi başlattık. Buna karşı çıkanlar var. Bunların dikili ağacı yok. Nerede hayırlı bir iş yapsanız bunlar karşınızda. Biz Türkiye'nin dört bir yanında milyarlık dikimler yaptık. Cumhuriyet tarihinde bu dönemde yapılanlar hiçbir dönemde yapılmadı.

Yeşili, suyu, yolu olmayanın medeniyeti konuşmaz.

Yavuz Sultan Köprüsü'nün son kaynaklarını yaptık. 26 Ağustos'ta açacağız inşallah. Onu da 'istemezük' dediler. Biz de 'isterük' dedik yaptık.

Marmaray'ı yaptık. 3 yılda 130 milyon yolcu geçti. Yıl sonunda Avrasya Tüneli'ni açacağız. Oradan da otomobiller geçecek. İstanbul'un trafiğini rahatmak istiyoruz.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün son tabliyesinin vidalarını sıktık. Oradan Orhangazi'ye ulaşan 40 kilometrelik otoyolun açılışını da yaptık. 8 saatlik İzmir-İstanbul arasını bu projeyle 3,5 saate düşürüyoruz.

Çanakkale Köprüsü'nü de yapıyoruz. Anıttepe ile Çanakkale'yi birbirine bağlayacağız. Avrupa'dan gelen ağır vasıtalar bu köprü sayesinde direk İzmir'e gidecek. Bunlar dertli, aşık olmayı gerektiren işler. Bizler Ferhat'ız Şirin'e de kavuşacağız."

Kaynak: Birgun.net