BirGün/ANKARA

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Karaman'da 45 çocuğa yönelik cinsel istismar skandalıyla şimşekleri çeken Ensar Vakfı'nın, 8 yıl önce de mahkeme kararıyla kesinleşen tecavüz olayına rağmen denetlenmeyerek iktidar tarafından kollanmasını TBMM gündemine taşıdı.

Mehmet Tüm, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Bakanlığı'na verdiği soru önergesinde, Karaman'daki olayın ardından Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun "Bir kere ile birşey olmaz" diye savunmaya çalıştığı Ensar Vakfı'nın daha önce de taviz ve tecavüz olaylarıyla gündeme geldiğine dikkati çekti.

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı'nın 2008 yılında cinsel tacizden tutuklandığını ve ceza aldığını anımsatan Tüm, “iyi hal” indiriminden de yararlandırılan şahsın toplum içinde serbestçe dolaştığını kaydetti.

Kurucular arasında tacizci var mı?

TBMM'de o dönemde bu konunun soru önergesiyle gündeme getirildiğini ve dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından verilen yanıtta, "Vakıfla ilgili denetimlerin devam ettiğinin" belirtildiğine dikkati çeken Tüm, önergesinde şu soruları yöneltti:

-2008 yılındaki taciz olayı nedeniyle Çorum da Ensar Vakfı Şube Müdürü ne kadar hapis cezası almıştır? Bu cezanın ne kadarı infaz edilmiştir?

-2008 yılında denetime tabi tutulan vakıfla ilgili müfettiş raporlarının sonucu ne olmuştur. Hakkında soruşturma açılan, vakıf yöneticisi veya çalışanı var mıdır?

-Ensar Vakfı'nın kurucuları kimlerdir? Çorum'da cinsel tacizden ceza alan Şube Başkanı, kurucular arasında mıdır? Hala kurucu sıfatı devam etmekte midir?

-Çorum'daki cinsel taciz olayında hamile kaldığı iddia edilen “çocuk” yaşamını nasıl idame ettirmektedir? Devlet korumasına alınmış mıdır?

-Türkiye genelinde Karaman'daki vahim olay dahil cinsel istismara konu olan kaç adet vakıf vardır?

-Tacizde bulunan bu kişilerin eğitim durumu, imam hatip mezunu olanların oranı nedir?

-Türkiye’de vakıfların işlettiği yurt sayısı nedir? Bu yurtları kamulaştırmayı düşünüyor musunuz?

-Başta Ensar Vakfı olmak üzere yurt, okul işleten tüm vakıf kurucuları ve personelini cinsel eğilimlerini de ölçmek üzere, psikolojik testlerden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Kaynak: Birgun.net