SERBAY MANSUROĞLU - [email protected]

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın Muğla’da vereceği konferans tepkiler üzerine iptal edildi. Nurettin Yıldız’ın kente geleceği ve konferans vereceğinin ortaya çıkması üzerine Birleşik Haziran Hareketi ve Karya Kadın Derneği imza kampanyası başlattı. Kısa sürede kentte tepkiler çığ gibi büyüdü. Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri Muğla'da bugün öğleden önce Ensar Vakfı, İHH, ÜNİAK gibi kurumların da desteğiyle yapılması planlanan etkinlik gerçekleştirilemedi. Üniversite yönetimi tepkiler üzerine konferansın yapılacağı salonun tahsisini iptal etti.

EDİRNE'DE DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Kısa süre önce Nurettin Yıldız’ın Edirne’de katılacağı panel Nar Kadın Dayanışması'nın tepkileri üzerine iptal edilmişti.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın 23 Ocak 2013’te katıldığı bir programda, “7 yaşındaki çocuklar evlenebilir” şeklindeki sözleri sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından Yıldız hakkında birçok suç duyurusu yapılmıştı. Kocaeli Baro Başkanlığı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak Yıldız hakkında “Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Suç işlemeye alenen tahrik” suçlarından dava açılmasını talep etmişti. Açılan soruşturmada yıldız hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

HAZİRAN: MUĞLALILARIN BAŞARISI

Birleşik Haziran Hareketi Muğla Meclisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

5 Mayıs 2016 günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Kadın ve Çocuk düşmanı gerici Nureddin Yıldız paneli için başlatılan kampanyaya tüm Muğla halkı ses vermiştir. Muğlalıların çağrısı Rektörlük nezdinde karşılık bulmuş olup panel iptal edilmiştir. Kadın ve çocuk düşmanlarına, gericiliğe, laiklik düşmanlığına direnerek karşı duran tüm

Muğlalılara selam olsun!

Laikliği kazanacağız, başka yolu yok!

Kaynak: Birgun.net