BirGün'ün ortaya çıkardığı Karaman'daki tecavüz rezaleti ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın da sloganı ve konsepti ‘Kutlu Yürüyüşe Devam' olarak belirlenen Olağanüstü AKP kongresine davet edilmesi dikkat çekti. Davetiyenin Ensar Vakıf Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, siyasi parti davetlerinin genel başkanlık düzeyinde olduğunun görüldüğü davet listesinde; CHP, MHP, BBP, DSP, Demokrat Parti, Anavatan Partisi'nin yanı sıra HÜDA-PAR, Saadet Partisi de bulunuyor.

Listeye göre; TOBB, TESK, Memur-Sen, Türk-İŞ, Hak-İŞ, Kamu-SEN, TİSK, DİSK de kongreye davet edildi. TÜSİAD ve MÜSİAD'a da genel başkanlık düzeyinde davetiye gönderildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'in davetiyesi ise vakıf başkanı Arzu Akalın ismiyle hazırlandı.

Yine Bilal Erdoğan'ın kuruculuğunu yaptığı, Mütevelli Heyetinde koltuk sahibi olduğu Okçular Vakfı ile Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da kongreye davet edilen kurumlar arasında yer aldı.

İLİM YAYMA, EZHER MEZUNLARI, ÜMMET VAKFI

Hükümete yakın olarak bilinen, başta eğitim olmak üzere her alanda İslami söylemleri, plan ve projeleri ile öne çıkan vakıf ve dernekler de ihmal edilmedi. ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Milli Türk Talebe Birliğ, Birlik Vakfı, Mazlum-Der, İHH, Cihannüma, Ezher Mezunları Derneği, Hayrat Vakfı, Osmanlı Araştırma Vakfı, TİMAV, Ümmet Vakfı gibi çok sayıda kuruluş, genel başkan değişiminin yaşanacağı olağanüstü kongreye davet edildi.

Deniz Feneri Derneği ile birlikte İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın da davet edildiği görüldü.

MUHTARLAR DA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sık sık Beştepe'de ağırladığı muhtarlar da unutulmadı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu, Muhtarlar Federasyonu genel başkanlık düzeyinde kongreye davet edildi.

Alevi kesimden ise hükümetin cemevlerine alternatif olarak planladığı ocaklar listeye eklendi. Baba Mansur ocağı, Derviş Cemal Ocağı, Güvenç Abdal Ocağı, Sarı Saltuk Ocağı'na davetiye gönderildi.

Kaynak: Birgun.net