ERK ACARER / @ecarer

Adet olduğu üzere Redhack eyleminden sonra gözaltına alınan ve günlerdir bilgi alınmayan Taylan Kulaçoğlu’nun bilgisayarı bile yokmuş.

Daha önce serbest bırakıldığı RedHack soruşturmasından tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu günlerdir Ankara’da emniyette tutuluyor. Kulaçoğlu’nun avukatı Fırak Durak, müvekkiliyle görüşmesinin hukuksuz olarak engellendiğini belirtirken, polislerin kendilerine ‘gerekirse üç ay görüştürmeyiz’ dediklerini aktardı.

Delil yok

Taylan Kulaçoğlu, RedHack’in yeniden ortaya çıkarak, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın maillerini yayınlamasıyla beraber 25 Eylül Cuma gecesi saat 02:00’de gözaltına alındı.

Ortada hiçbir delil yok. Öte yandan eylemlerine devam eden Redhack 'bizimle ilişkisi bulunmuyor' açıklaması yapıyor. Buna rağmen Taylan Kulaçoğlu bir gelenek olduğu üzere hukuksuz bir biçimde tekrar tekrar gözaltına alınıp sorgulanıyor.

‘Canımız ne isterse onu yaparız’

Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Gerçekten şaşkınız. Bir kişiyi mimlemişler her Redhack eyleminden sonra onu alıyorlar. Ellerinde delil bulunmuyor. Redhack, ‘Bağım yok, Taylan ise benim ilgim yok’ diyor ama bir şey ifade etmiyor. Üstelik kardeşim gözaltındayken grup eylemlerini sürdürüyor. Son alındığında Taylan’ın bilgisayarı bile yoktu. 3 yıldır haftada iki gün imza veriyordu. Nerede olduğu belliydi.”

RedHack: Hiçbir üyemiz yakalanmamıştır, savaşacaksanız buradayız

Kulaçoğlu şöyle sürdürdü: “Avukatının ısrarı ile bir gün İstanbul, Vatan Emniyet’te tutulduğunu sonra üç yıl önceki dosya Ankara’da açıldığı için oraya götürüldüğünü öğrendik. Ankara Organize Suçlar ellerinde olduğunu söylüyor. Bunun dışında bilgimiz yok. Üç gündür haber alamıyoruz. Açıkçası orman kanunları işliyor. Vekâlet olduğu halde avukatıyla görüştürülmüyor. Canımız ne isterse onu yaparız diyorlarmış.”

‘3 ay görüştürmeyiz’

Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak da şunları anlattı:

25 Eylül gecesi gözaltına alındığından beri müvekkilimizle görüşemiyoruz. Taylan o gece Vatan Emniyet’ten Ankara’ya Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Bizimle hiçbir şekilde görüştürülmedi. Vekiller emniyet Müdür yardımcısından bilgi almak istedi. Onlara da soruşturma savcısının kesin talimatı olduğu ve hiçbir şekilde avukatla görüştürülmeyeceği söylenmiş. Çabamıza devam ettik. Ancak bize ‘İstersek 3 ay görüştürmeyiz, zaten özel müdafilerle görüşme yok. CMYK avukatlarını alıyoruz çok gerekli olursa ifade sırasında sizi de görüşmeye alırız’ dediler.”

OHAL’e bile aykırı

Avukat Durak baştan aşağı hukuksuzluk var diyerek bunları şöyle sıraladı:

Adil yargılanma hakkına aykırı bir durum. Ne dosya gösteriliyor, ne savcı bilgi veriyor ne de müvekkilimizi görebiliyoruz. Son olarak Ankara başsavcı vekili ve soruşturma dosyasına bakan savcı ile görüştük. Bir görüşme imkânı doğdu ama net bir durum yok şu an için. Neyle itham ediliyor onu bile bilmiyoruz. Vekâletli avukatlara sınırlandırma büyük bir usulsüzlük. Lütufta bulunur gibi özel izinle avukat müvekkil görüşmelerin sağlıyorlar. OHAL Kanunu’na kendi çıkardıkları son Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) bile aykırı.

‘Muhtemelen yeni bir dosya’

Durak, muhtemelen bu yeni bir dosya diyerek ekledi: “Ankara’da yargılandıkları ve beraat ettikleri için kapanan eski bir dosya var. Haklarında açık olan bir başka dosyada ise yakalama kararı yok. Muhtemelen işlemler açılan yeni bir dosya üzerinden yürütülüyor.”

Kaynak: Birgun.net