Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili ilk değerlendirmelerini ABD'de yaptı. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşananların film sahnelerinden alınan görüntüler olmadığını söyledi.

Erdoğan: Biz bunlara arsalar verdik, ne diye verdik?

New York'ta düzenlenen 'Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi' panelinde bir konuşma yapan Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine bazı ülkelerin sessiz kalmasını eleştirerek, "Böyle zamanlarda, düşmanlarınızın ne yaptığından çok, dostlarınızın ne yaptığı önem kazanır. Nitekim dost bildiğimiz bazı ülkeler, bu açık darbe girişimini kınamakta dahi çekimser kalmışlardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, New York'ta Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) düzenlediği "Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi' paneline onur konuğu olarak katıldı.

"Dünya siyaseti çok önemli dönemeçlerden geçiyor"

Panelin açılışında bir konuşma yapan Emine Erdoğan, dünya siyasetinin, çok önemli dönemeçlerden geçtiğini ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin seçimlere hazırlandığına dikkat çeken Emine Erdoğan, Amerikan toplumu için de siyasetin öncelikli gündem maddesi haline geldiğini belirterek yaklaşan seçimlerin, Amerikan toplumuna hayırlar getirmesini diledi.

Emine Erdoğan, "Ne yazık ki çeşitli vesayet odakları, her on yılda bir, milletimizin iradesini yok sayan girişimlerde bulunmuştur. Her darbe, ülkemizin enerjisinden çalmış, milletimize yıllar kaybettirmiştir. Ta ki, 15 Temmuz'a kadar... 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasi tarihimiz için bir dönüm noktasıdır. 55 yıl önce, kendi seçtiği Başbakan'ın idam edilmesine engel olamayan bir millet, 15 Temmuz'da, mücadelesini bizzat tankların yürümesine engel olarak vermiştir. Bu gelişmenin tesadüf olmadığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Tepemize bombalar yağdırmak üzere bekleşen F-16'ların arasından geçerek İstanbul'a gittik"

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi, biz de Cumhurbaşkanımızla birlikte, tepemize bombalar yağdırmak üzere bekleşen F16'ların arasından geçerek Marmaris'ten İstanbul'a gittik. Yolculuğumuz boyunca, gözlerimizden okunan tek şey, yürüdüğümüz yolun değerine olan inancımız ve kararlılığımızdı. Her ne yaşayacaksak, milletimizle birlikte yaşayacaktık. O gece, tarihe bir demokrasi hareketi olarak geçeceğine inandığım 'demokrasi nöbetlerine' karışarak İstanbul'a indik" dedi.

Darbe girişimi sırasında 173 sivil, 63 polis ve 5 askerin hayatını kaybettiğini; 2 bin 194 vatandaşın yaralandığını kaydeden Emine Erdoğan, "Acımız hâlâ taze. Buraya gelmeden önce, bayram vesilesiyle gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Ve kendimizi yine milletimizin geniş yüreğinde teselli ettik. Zira bütün acılarımıza rağmen 15 Temmuz'a dair en büyük tesellimiz, 'milli irade' mayasının, bu ülkede ne kadar sağlam şekilde tuttuğunu görmek oldu. Bu süreçte, vesayet odaklarına yaşam alanı kalmamıştır" şeklinde devam etti.

Kaynak: Birgun.net