DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipler Birliği (TTB) 2. Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı ve diğer meslek örgütü temsilcileriyle birlikte Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi'nin yeni binasında 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"Korku değil; birlik, mücadele ve dayanışma kazandı" adlı basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 2016 yılında baskıların, katliamların ve hukuk dışı yasakların gölgesinde Türkiye'nin dört bir yanında yüzbinlerin katılımıyla kutlandı. Her türlü baskıya, teröre ve katliam tehdidine rağmen meydanları dolduran emekçiler yaratılmak istenen korku duvarının birlik, mücadele ve dayanışma ile yıkılabileceğini gösterdi" dedi.

"HUKUK DIŞI BİR BİÇİMDE YASAKLANDI"

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamalarının hukuk dışı bir biçimde yasaklandığını belirten Kani Beko, "1 Mayıs kutlamalarını kurdukları yeni rejime yönelik bir tehdit olarak algılayan AKP'nin ve Valiliğin siyasi tavrı 2013 yılından bu yana devam ediyor. 3 yıl Taksim'de özgürce, insanca ve kardeşçe düzenlenen 1 Mayısları hiçbir gerekçe olmadan yasaklayanlar; bir resmi bayram olan 1 Mayıs kutlamalarını yasalara aykırı biçimde izin alınması gereken bir miting gibi değerlendirenler; 2013 ve sonrası her 1 Mayıs'ı işçi sınıfına ve İstanbul halkına zehir edenler ve tüm bunları tek kişi öyle istediği için yapanlar, 2016 1 Mayısı'nda da boş durmamışlardır" diye konuştu.

"TAKSİM 1 MAYIS ALANIDIR"

Taksim'in 1 Mayıs'ı kutlama alanı olduğunu söyleyen Genel Başkan Beko, "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak işçi sınıfının kazanılmış bir hakkıdır ve bu hakkın ne zaman ve nasıl kullanılacağına karar verecek olan kuşkusuz işçi sınıfıdır, emek ve meslek örgütleridir. Bu sene üyelerimizin, yıllarca omuz omuza verdiğimiz dostlarımızın ve halkımızın talebi ile işçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığı 1 Mayıs kutlamalarını, güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimsemiş olmamız, Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. 2017 yılı 1977 yılında yaşanan katliamın 40'ıncı yıl dönümüdür ve bu vesileyle bir kez daha altını çizmek isteriz ki Taksim 1 Mayıs alanıdır" ifadelerini kullandı. ()

Kaynak: Birgun.net