Deniz Ayhan / Ankara

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yaşanan su sorunu vatandaşı canından bezdirdi. Çok sık suların kesildiğinden şikayetçi olan Elmadağlılar, suyun aktığı zamanlarda ise çeşmeden çamur geldiğini söylüyorlar.

Musluklardan artık çamur akıyor

Yaşanan su sorunu gündeme getirmek için sokağa çıkan Elmadağ halkı basın soruna dair bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Elmadağ İlçesinin su sorununun 2 yıldır devam ettiğini belirten vatandaşlar “Başta Elmadağ Belediyesi olmak üzere, Büyükşehir Meclis toplantısına ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar sorunu taşıdık. Bir sürü vaade rağmen soruna çözüm bulunamadı. Sormak istiyoruz bizlere çamurlu suyu mu hak görmektesiniz” diye sordu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Elmadağ İlçesinde sular genellikle akmamasına, akınca da renginin sürekli değişmesine karşı yıllardır verilen sözler tutulmuyordu. Yer altı barajı, doğal arıtma ve alt yapının değişmesi gibi sözlere sabırlarının kalmadığını ifade eden halk “Neden barajdan su gelince hastaneler dolup taşmaktadır?, Neden Üçevler Mahallesi’nden hiçbir tahlile tabi tutmadığınız dere suyunu, tankerlerle depolara taşıyorsunuz?, Su depolarının temizliği kaç yıldır yapılmamaktadır?”

Gökçek içsin

Basın açıklamasına destek için Elmadağ halkı ile birlikte olan CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi Büyükşehir Belediyesi ve Melih Gökçek’e tepki gösterdi. Hakverdi, Elmadağ halkı en doğal hakları olan içme suyunda mahrum bırakıldı” diyerek sorun çözülünceye kadar yanlarında olacağını belirtti. Hakverdi “Musluklarımızdan akan suyu Gökçek gelsin, içsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net