El Kaide lideri Zevahiri, militanlarına, ‘tutuklu son Müslüman’ serbest kalıncaya kadar Batılıları rehin alıp takas için kullanmaları çağrısında bulundu.

ABD merkezli SITE İstihbarat Grubu’nun aktardığına göre, El Kaide lideri Eymen El Zevahiri yeni bir ses kaydı yayınladı.

Ses kaydında, ‘haçlılar, dinden dönenler ve İslam düşmanlarına karşı mücadele’ çağrısı yapan Zevahiri, El Kaide militanlarından Batılıları rehin almalarını istedi. Zevahiri, rehin alınan ‘kafirlerin’ son Müslüman tutuklu serbest kalıncaya kadar tutulması gerektiğini de belirtti.

Zevahiri’nin bu çağrısı son dönemde El Kaide’den gelen tek açıklama değil. The Foreign Desk’in aktardığına göre, El Kaide bağlantılı gruplar gelecek ay gerçekleştirilecek Rio Olimpiyatları’nda saldırı düzenlemeleri için militanlarına çağrıda bulundu. The Foreign Desk’in aktardığı mesajlardan birinde “Burada ABD’li ya da İsraillilere yönelik bir küçük bıçaklı saldırı, dünyanın herhangi bir yerdeki saldırıdan çok daha fazla medyada yer alacaktır” ifadeleri yer alıyordu.

Kaynak: Birgun.net