Bir Ekşi Sözlük yazarı, 17 Haziran tarihinde "Boyun tasması olan ve kucakta taşınması şartıyla köpekler ve kedilerin araçlarda taşınması" maddesi İETT Yolcu Hakları Bildirgesi’nde yer almasına rağmen, güvenlik görevlilerin küçük bir köpeği metrobüs yoluna attığını ileri sürdü.

"Yumusakca" isimli Ekşi Sözlük kullanıcısı, güvenlik görevlilerinin "köpekle metrobüse binen yolcuya ve köpeğe saldırdığı" iddiasını ortaya attığını söyledi.

Sol Haber'de yer alan habere göre, yaşananları "17 haziran 2016 metrobüs rezilliği" başlığı altında anlatan yazar, "17 Haziran günü 17:30 sıralarında İBB Avcılar Metrobüs durağında baslamış olan rezilliktir. Arkadaşımın kuzeni Sema’nın başına gelmiş bu olayı, Ekşi Sözlük'teki aklı başında insanların paylaşacagını, yayacağını umarak Sema’nın kuzeni Tugba’nın izni-bilgisiyle ve kendi sözleriyle paylaşıyorum" dedi.

İddiayla ilgili paylaşım şöyle:

"Avcılar'dan İstanbul yönüne giderken olay İBB Avcılar durağında oluyor. Küçük irk köpeği ile, tasması boynunda, Şükrübey durağında metrobüse binerken güvenlikler engellemiş.

O da, yönetmelik izni dahilinde küçük ırkla tasması ile binebileceğini söyleyip binmiş.

Adamlar bir sonraki metrobüsle peşinden gitmişler. iBB durağındaki güvenliklere haber vererek metrobüsün önünü kesmişler. 'Sen inmeden hareket etmeyecek bu otobüs' diye tehdit etmişler. Kuzenim inmeyince üç güvenlik görevlisi ona ve köpeğine saldırmış.

Döverek kızı çıkarmışlar, köpeğini de fırlatmışlar yola, fındık, diğer metrobüsün altında kalmaktan zor kurtarılmış. Sema baygınlık geçirmiş bir süre.

Arkadaşlar, toplu tasıma kullanan ve köpek sahibi olan bir insan olarak metrobüs ve vapurlarda küçük ırkların tasma veya kafesle, büyüklerin ise ağızlık ve tasmayla araçlara binebildiğini bilmeyen, bilse de işine gelmeyen çok görevliyle karsılaştım.

Kısa kesiyorum, hepinize sevgiler."

Kaynak: Birgun.net