Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "17-20 bin civarındaki ihracatçımızın emrine bu ülkeyi temsil eden o imtiyazlı yeşil pasaportu vereceğiz" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin cari açık çıkmazından kurtulması gerektiğini söyledi.

habertürk'ün haberine göre; Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikiyle bankaların başlattığı faiz indirimine de değinerek, "Aylık yüzde 0,9’lar gibi aşağı doğru giden faiz rekabetinin, ekonomi yönetimi olarak da destekleyerek bunun devamlılığını gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

İhracatçılara yeşil pasaport verilmesine yönelik son gelişmeleri de aktaran Zeybekci, şunları kaydetti: "En son kararlardan bir tanesi, kanunu da çıktı, şu anda yönetmeliğini de Ekonomi Bakanlığı'nda bitirdik. Yaklaşık olarak 17-20 bin civarındaki ihracatçımızın emrine bu ülkeyi temsil eden o imtiyazlı yeşil pasaportu vereceğiz. (T24)

Kaynak: Birgun.net