BAHTİYAR TURAN

Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Necdet Tekin, İnsani Yardım Derneği (İHH) üyeleri tarafından, Burdur’daki bazı liselerde dağıtılan “Müslüman Olmam Neyi Gerektirir?” başlıklı kitapta, öğrencilerin cihatçı örgütlere yönlendirildiği iddia etti.

KİTAP ŞERİAT DÜZENİNE YÖNLENDİRİYOR

İnceledikleri kitabın bazı bölümlerinde “Bir Müslüman ömür boyu savaşmalı. Bu savaş esnasında kanunlara yasalara uymasına gerek yoktur. Ailesini, anne-babasını dinlememelidir. Varlıklı olmak veya fakir düşmek, evli ya da bekar olmak bu yoldan ayıramaz, ayırmaması gerekir.” ifadelerinin yer aldığını gösterip, velileri uyaran Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Necdet Tekin, “kitapta mevcut anayasal düzeni değiştirip Şeriat düzeni sağlayıncaya kadar bu haraketin içinde mücadele verilmesi gerektiğini anlatılıyor.” dedi.

SAVAŞTAN, ŞİDDETTEN BIKTIK

Dinlerin amacının savaş, şiddet ve terör olmadığını vurgulayan Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir devlet okulunda bu kitaplar dağıtılıyor, bu öğretiler yayılıyor. Savaştan terörden şiddetten başı dertte olan, cane yanmış, her gün bir eve ateşin düştüğü bir ülkede bu kitap neden dağıtılıyor?” diyerek tepkisini dile getirip, Milli Eğitim Bakanlığını ve Adli Makamları göreve çağırdı.

OKUL MÜDÜRLERİ NE YAPIYOR?

“Okul müdürlükleri bu kitabı dağıtanlara nasıl izin verdiler ve dağıtanları tanıyorlar mı? Eğitimin amacı çocuklarımızı savaşa, şiddete mi hazırlamaktır?” sorularını yöneltip, velilere seslenen Eğitim-Sen Şube Başkanı Necdet Tekin, “Çocuklarınızı takip ediniz. Bu kitaplar okulda dağıtılmış olsa dahi eğitimci olarak kabul edebileceğimiz bir kitap değildir. Bu konuda bütün sorumluların hemen harekete geçip gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.


Kaynak: Birgun.net