İçişleri Bakanı Efkan Ala, "terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konsepti"ni açıkladı. Özellikle operasyonların yapıldığı ilçeler başta olmak üzere birçok kentte, sokakların tek tek polise zimmetleneceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Milliyet Gazetesi'ne konuştu. Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte mahallelere polis merkezleri oluşturulacağını belirten Ala, "Sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu, görevlisi kim, sorumlusu kim belli olacak, böyle bir anlayışa geçiyoruz" dedi.

"Mahallerde bir olay çıkmadan, çıktıktan sonra da anında müdahaleyi mümkün kılacak yeni bir konsept" diyen bakan Ala, "vatandaşın sokağında emniyetini hissedeceği bir düzeni gözden geçiriyoruz. " dedi.

Büyükşehirlerde de tedbirleri artırdıklarını belirten Bakan Ala, polis, jandarma ve özel güvenliğe yönelik habersiz denetimler yapacaklarını söyledi. AVM'ler, havaalanları, stadyumlar gibi özel güvenliğin görev yaptığı tüm alanların da habersiz denetimler kapsamında olduğunu açıkladı.


Kaynak: Birgun.net