Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan Murat Şahin, saldırıyı gerçekleştirme nedeninin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya yönelik Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberler olduğunu söyledi.

Dündar’a Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırgan Şahin gözaltına alınmıştı. NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın da bacağından hafif yaralandığı saldırıyla ilgili saldırgan haricinde dört kişi gözaltına alınmıştı.

Şahin dışında gözaltına alınanlar serbest bıraklmış, Dündar iki el ateş etmesinin ardından polise teslim olan Murat Şahin, emniyetteki ifadesinde saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini ileri sürmüş, niyetinin öldürme değil korkutma olduğunu söylemişti.

‘Fanatik düzeyde’ hayranlık

Diken'in haberine göre, Şahin’in açıklamasını Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde avukatı Hayrettin Sanır, gazetecilere okudu. Şahin açıklamasında, Çakıcı’yı tanımadığı halde ‘fanatik düzeyde’ hayranı olduğunu ve gözaltına alınmasının ardından ‘ajan muamelesi’ gördüğü için açıklama yapamadığını belirtti.

Açıklamanın tamamı şöyle: “Metris Cezaevi’nde ziyaret ettiğimiz müvekkil Murat Şahin, Dündar’a yönelik gerçekleştirdiği eylemle ilgili kamuoyuyla paylaşmak üzere, ‘Dündar’a yönelik eylemi, bir müddet önce sol örgütlerce Alaattin Çakıcı’ya saldırı düzenlendiği ve kendisinin hastaneye kaldırıldığı yönündeki asılsız haberlerle ilgili olarak duyduğu rahatsızlığın neticesinde gerçekleştirdiğini, kendisinin Çakıcı’yı hiç tanımadığı ve görmediği halde fanatik düzeyde hayranı olduğunu, gözaltına alındığında farklı birimlerce günlerce sorgulanıp ajan muamelesi gördüğü için tam anlamı ile açıklama yapamadığını, vatanına ve milletine uğruna canını ortaya koyacak kadar bağlı olduğunu’ tarafımıza bildirmiştir.”

Kaynak: Birgun.net