Fethullahçıların gazabına uğrayanlardan bazılarının bugün “Düşmanımın düşmanı dostumdur” sığlığıyla iktidar trenine vagon olmasını ibretle izliyoruz.

Mağduriyetlerini dile getirmeleri ve hesap sorulması için baskı yapmaları kadar doğal bir şey yok. Ama bunu yaparken dur durak bilmeyenler, AKP sözcüsü kıvamında. Hızlarını alamayıp önümüzdeki seçimlerde, kendilerini mağdur edenlere “ne istedilerse veren” AKP için oy toplarlarsa isterlerse hiç şaşırmayın.

•••

Dün işinden olan, sürgün edilen, kumpas davalarıyla cezaevlerinde yatan gazetecisi, bürokratı, siyasetçisi bugün FETÖ ile mücadelede iktidarın çabalarına elbette destek verebilir. Ama FETÖ’nün değirmenine su taşıyanları telaffuz etmeden bu kadar iktidara açık destek vermeleri gerçekten akıl alır gibi değil.

Bu kadar açık bir destekten sonra hayal kırıklıkları da büyük oluyor tabi bazılarının. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in birkaç hafta arayla yazdığı baş yazılar arasındaki farklar, “düşmanımın düşmanı dostumdur” şiarıyla verilen açık desteğin nasıl bir anda boşa çıktığının göstergesiydi.

•••

Perinçek, Aydınlık’ta 8 Eylül’de çıkan “İyi şeyler oluyor” başlıklı makalesinde, dış politikadaki Avrasyacı manevraları överek “Bu sancılar, Atatürk devrimi rotasına yönelmenin sancıları” tespitini yapıyordu. Son 70 yılın en iyimser döneminde olduğumuzu vurgulayan Perinçek, yazısını kendi ifadesiyle şöyle özetliyordu: “Özeti şu anda Kemalist Devrim’in tamamlanmasının önü açılıyor. Stratejik düzlemde yaşadığımız olay bu. Türkiye, 1945 yılında girdiği kapandan kurtuluyor.”

•••

AKP’nin 15 Temmuz sonrası adımlarına yönelik bu övgüler, havuzda bile daha üsturuplu yazılıyordu. Gelin görün ki Abdülhamit ve Lozan tartışmaları, Perinçek’i de “çileden” çıkardı. 8 Eylül’deki yazısında “Türkiye, 1945 sonrasında girdiği Küçük Amerika sürecinden çıkıyor. Kemalist devrim tamamlanmak üzere!” müjdesi veren Perinçek, dünkü başyazısında kendi kendini tekzip ediyordu: “Atatürklerin, İnönülerin, Celal Bayarların, Fevzi Çakmakların kurtardığı vatanı bölüyorsunuz. Onların tırnağı olamazsınız. (...) Sizi, artık Amerika bile kurtaramaz!”

•••

Ne diyelim, şu hayatta hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Ayrıca erken (!) teşhis hayat kurtarır.

*****

Boris kıvrak, Ankara?

Ahmet Hakan, önceki günkü yazısında, kariyerinde Erdoğan’a hakaret şiiri yarışması şampiyonluğu olan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ı makaraya sarıyordu. Johnson’ın geçen haftaki Ankara ziyaretinde Erdoğan dahil herkese gülücükler saçıp övgüler yağdırmasını “Boris de pek kıvrak çıktı” yorumuyla başlığa taşımış. Hani tamam “Boris kıvrak” da, Ankara da biraz fazla hoşgörülü değil mi?

******

Yozgat Valisi içkili mekânların müdavimi miydi?

OHAL’in açılımını “Bu memleket babamın çiftliği” sananların icraatları hız kesmiyor. FETÖ ile mücadele diye yola çıkıp muhalif kanalları susturmak kadar saçma bir icraat haberi Yozgat’tan geldi.

Kendini 4. Murat zanneden, kerameti kendinden menkul valimiz Kemal Yurtnaç, OHAL kapsamında içkili mekanları kapatma kararı almış. Gerekçesi de çok dokunaklı: “Bu mekanların standardının yükselmesini sağlamak amacıyla bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin...”

Sanırsınız ki kendisi mekanların müdavimi, kalitenin yükselmesi için “tüketim”den gelen gücünü kullanıyor. Bir de “elektrik vermek” nedir allahaşkına? Memleketin işkence kültürünü kutsayarak mekan sahiplerine gözdağı mı veriyor acaba?

Vali’nin bahanesi kadar absürd bir açıklama da AKP Yozgat Vekili Ertuğrul Soysal’dan gelmiş. Kapatma kararını şöyle savunmuş: “Çiftçiler pancar paralarını orada yiyordu.”

Velev ki öyle.. İyi de size ne? Reza Zarrab, “bahşişi önden verdiğinde” gidip kapattığınız bir yer oldu mu?

******

(Medyaya) Darbe Günlükleri’nin 2 sonucu

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait “Darbe Günlükleri” memleketi epey sarsmıştı. RedHack’in yayınladığı “Medyaya Darbe Günlükleri” de artçı şoklar yarattı. “Damattan damada” hizmet veren yazışmaların iki net sonucu oldu. Atan damat, istifa etmek zorunda kaldı. Karşılayan damat ise doğalgazda indirime gitti. Bakalım, karşılayan damadın “attığı” maillerde neler çıkacak? Sokaktaki vatandaşa “yeni indirim” müjdesi gelecek mi

Kaynak: Birgun.net