Caner Aktan Kocaeli

Resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Dubai Port Limanı’nın yapımı aşamasında mahkeme iptal kararı vermiş ancak inşaat devam etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan çevre savunucuları limanın hukuka aykırı yapıldığını söyledi.

Kocaeli'de Dubai Port Limanı’na açılan dava sonucu mahkeme iptal kararı vermiş ancak buna rağmen inşaat durmamış ve proje bitirilmişti. Yarın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı liman önünde bir araya gelen Dubai Port Direniş Grubu basın açıklaması gerçekleştirerek süreç hakkında bilgi verdi.


Yasa ayaklar altında
Açıklamayı yapan ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken Anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. İnşaatı bitirmekle kalmayıp devletin en üst düzey yöneticilerince de bizzat kaçak limanın açılışı yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Baran hesap verecek
Gülşah, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yaşanan hukuksuzlukta pay sahibi olduğunu ise şu sözlerle ifade etti, “İftiralarınız, yalanlarınız, riyalarınız bizleri asla ve asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Eğer iddianızı ispat etmezseniz namertsiniz, müfterisiniz. Körfez Belediye Başkanı olarak yaşanan hukuksuzlukta en büyük pay sizindir. İlerleyen yıllarda hukuk önünde hesap verirken bunları size bir kez daha hatırlatacağımızdan kuşkunuz olmasın.”

Kaynak: Birgun.net