Dropbox, 2012 yılında büyük bir güvenlik açığı ile karşı karşıya gelmiş; servisin büyük güvenlik açığı sonrasında birçok kullanıcının hesabı bilgisinin çalındığı iddia edilmişti.

2014 yılında ise milyonlarca kullanıcıya sahip bulut servisi, hack'lenerek 7 milyon kullanıcı giriş bilgilerini çaldırmıştı.
2 yıl arayla gerçekleşen güvenlik zafiyetlerini sorunsuz bir şekilde giderdiğini söyleyen Dropbox; 2016 yılında, geçmiş yıllarda gerçekleşen saldırıların faturalarını açıklıyor.

Veri tabanı ticaret topluluğu ve Leakbase'in dizi halinde bulunan dosya kaynaklarında; ana kart, e-posta adresleri, hesap şifreleri dahil olmak üzere 68 milyon 680 bin 741 kullanıcının Dropbox hesaplarına ilişkin kayıtlar bulundu.Apple Insider'da yer alan habere göre ismi açıklanmaya bir Dropbox çalışanı söz konusu verilerin meşruiyetini doğruladı. Dropbox geçtiğimiz hafta belli olmayan sayıda kullanıcısına, Dropbox şifrelerini değiştirmelerini içeren bir e-posta göndermişti. Söz konusu çalışmanın tamamen tedbir amaçlı olduğunu söyleyen Dropbox, özür dileyerek konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcıları kendi web sitesine yönlendirdi. Dropbox Güvenlik Şefi Patrick Heim konuyla ilgili yaptığı açıklamada; geçen hafta itibariyle proaktif parolama sıfırlama faaliyetlerini başlattıklarını, kullanıcıların 2012 yılındaki güvenlik açığına karşı tedbir anlamında şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti. Nitekim kullanıcıların, geçen haftadan sonra eski şifreleri ile Dropbox hesaplarına erişemeyecekleri ifade edilmişti.

Kaynak: Birgun.net